fredag 14 januari 2011

Källvatten på flaska eller kranvatten

När källvatten övergår i dyra droppar till förgiftande plastflaskor i stället för kåsor i trä - då måste vi reagera! Det gäller våra barns och barnbarns framtid!

Hur gärna jag än vill dricka klart och rent källvatten, för att slippa det klor och andra ämnen som används för att rena det kranvatten som jag försöker svälja ner, det vattnet som smakar så outhärdligt illa om jag jämför med det vatten som kommer från så kallade säkra källor, från Loka och Ramlösa brunn samt från de källor som ICA och COOP anger som sina källor, så måste jag säga att den länk, som en av mina nära kollegor sänt mig (tack, Britt-Marie) får mig att reagera!

HUR kan man tillåta att företag som Pepsi, Coca-Cola och Nestlé buteljerar källvatten - som de uppenbarligen stjäl från källans invånare, som nu går miste om att tjäna en peng på att låta turister köpa fint källvatten på glasflaska, eller trä - på giftiga plastflaskor och kör iväg med detta vatten, mil efter mil, på våra vägar (om det ändå hade varit på järnvägen samt inköpts från kommunens invånare, likt Norge i dag säljer sin olja och sätter undan vinsten på landets invånare), utan att betala ett cent till kommunens invånare, utan att tvingas frakta per järnväg, utan att tvingas emballera vatten på flaskor som kan återanvändas, utan en eftertanke på OM det är nödvändigt för folkhälsan!?

Visst, av programmet framkommer att det ger vinst, enorma vinster, jämförbara med den sallad som vi köper i plastpåsar med "tvättade" och "färdigblandade" salladsblad för närmare 120 till 220 kronor kilot!
HUR skall vi forma våra barns och barnbarns framtid? HUR skall vi hjälpa dem få färskt vatten som är så rent som möjligt utan att det buteljeras på giftiga plastflaskor efter åtskilliga mil på våra vägar, som slits, samtidigt som mängder av giftiga avgaser påverkar växthuseffekten!? HUR skall vi hjälpa dem få så ren sallad som möjligt för ett så humant pris som möjligt?

http://svtplay.se/v/2175732/dokument_utifran/dyra_droppar


Våra källor med vatten förtjänar att hållas så rena som möjligt, så att vår fisk, våra djur och alger som våra fiskarna lever på, kan fortplanta sig - en fortplantning som avspeglas å våra egna avkommor. Hör mer om detta på den länk som Du finner till Efter Tio där Malou möter Eva Röse och Stefan Jarl där hans film Underkastelsen presenteras.

Inga kommentarer: