måndag 23 januari 2012

Diet mot autism

Banan kan ditt barn äta - bara den inte är för mogen, övermogen!
Diet mot autism - rubrik i söndagens GP, Del 3 
Dessvärre går det inte att finna artikeln på webben eftersom det finns all anledning för tidningarna att vara rädda om sitt material ur det ekonomiska perspektivet (de kan ju, som andra, inte jobba gratis!) - du får skynda att köpa den i affären eller kiosken innan de sänder tillbaka de icke sålda exemplaren! I denna artikel berättar en mamma om hur hon får kämpa för att få rätt behandling för sitt barn med autism samtidigt som vi får veta att de norska och danska läkarna kommit mycket längre! Ja, tyvärr, så är det!

Sanningen kommer nu ikapp den svenska sjukvården
I Sverige har man under de femton år min kollega och jag försökt uppmärksamma den svenska sjukvården på att det är av största vikt vad dessa barn äter (plus hur de rör sig och hur de får kompensera), att de inte tål äta gluten och kasein, har man fnyst åt oss samtidigt som man förbjudit oss att prata om det på de arbetsplatser vi har arbetat (eller varit tänkta att arbeta på)! Men sanningen kommer alltid ikapp oss herrar profitörer inom sjukvård och läkemedelsindustri. Förhoppningsvis får ni nu bekänna färg! erat hot om att vi skulle få gå om vi pratade med patienterna om kosten hjälpte inte - NU har sanningen även nått den svenska sjukvården! SKÖNT! Äntligen kan alla dessa barn och unga som inte fått rätt behandling få en upprättelse!


Du blir vad du äter - så och ditt barn!
Våra barn blir matade med kost som inte ens existerade när vi (födda på -50 talet) var små! Men visst, även då fanns den kost som var farliga för en del av oss - för oss som hade proteinintolerans! I dag är kosten än mer farlig för vissa av våra barn - de barn som är känsligast, de barn som bär på en proteinintolerans, PI. PI i sig medför ju att barnet blir en mer känsligt exempelvis mot vaccinationer med kvicksilver (så begär få färskt vaccin som inte är konserverat med hjälp av bl.a. kvicksilver!)

Bort med alla vita produkter är A och O
Ta bort alla vita produkter ur kosten; mjöl (gluten), mjölk (kasein) och soja (sojaproteinet ligger nära kaseinet), balansera upp tarmen samtidigt som du ser till att den dagligen får sitt behov av lök och kål, ge barnet kosttillskott i form av vitaminer och mineraler. Har du ett barn som lever i en extra stressad kropp (bland annat de som har störningar i form av överstimulering, överkänslighet för stimuli via balanssinnets gravitationsreceptorer) så behöver barnet även ha antioxidanter samt att omega-3 i dubbel dos (under minst tre månader) är lika mycket A och O som kål och lök till magbakterierna!

Dieten hjälper även  mot andra neuropsykiatriska och psykiatriska diagnoser!
Tro nu för guds skull inte att denna diet enbart hjälper mot autism! Ack nej! Jag skulle vilja säga att ju svårare proteinintolerans desto svårare symptom - och de svåraste symptomen är är autism och schizofreni! De "lättaste" symptomen kan vara koncentrations- och inlärningssvårigheter, nedsatt minnesfunktion... Skrämmande, eller hur!? Jag brukar kalla det för "galna kosjukan" eftersom vi äter proteiner som vi inte kan bryta ned alternativt i allt för stor mängd som sedan påverkar våra nervsystem i form av opioida peptider - dessa opioida peptider har en morfinliknande effekt på vårt nervsystem OCH det drabbar området känsel!

De opioida peptiderna "ligger sedan och stör" på området känsel vilket utvecklar avvikande beteenden, så kallade beteendestörningar!  Har ditt barn störningar på området känsel bör det, samtidigt som det får en anpassad kost, som oftast dämpar dessa störningar, få anpassad kompensation och anpassad rörelse, dagligen, för att känna att det duger och det kan! Den anpassade kompensationen skall vara lika självklar som glasögon och hörapparat är för barn och unga med störningar inom området syn och hörsel!

Kontakta en bra näringsterapeut eller annan terapeut som arbetat inom gebitet länge och har kunskaper inom ämnet proteinintolerans! Kombinera med den anpassade kompensationen och den anpassade rörelsen så hjälper du ditt barn att tillfriskna snabbare!