fredag 15 april 2011

Uppsala universitet - Rörelse som signalerar liv viktigast för spädbarn - Mynewsdesk

Min tolkning av denna forskning är att det, med största sannolikhet, inte är så konstigt att barn tolkar utifrån vilka sinnen som står öppna... halvstängda, eller stängda dörrar, såsom stimuli via den egna rörelsen, torde vara mer svårt för barnet att använda sig av - barn med autism har ofta vidöppna dörrar via bland annat stimuli via ljud och ljus.

Med anledning av det så kanske det inte är så märkligt att barn med autism alltid valde att titta på den audiovisuella synkronin i stället för den biologiska rörelsen? Man skulle kunna jämföra med hur de väljer bort stimuli via beröring genom att vända bort blicken från "den förövare" som de känner in riskerar att ta på deras hud - ett sinnesområde som de har en enorm överkänslighet för stimuli via. Barn med autism har ju, med största sannolikhet, inte fått en fullgod känsla för sin egen rörelse, så denna halvstängda dörr väcker inte lika stor uppmärksamhet som den mekaniska som kanske skulle kunna uppfattas som mer strukturerad för dessa barn.

Uppsala universitet - Rörelse som signalerar liv viktigast för spädbarn - Mynewsdesk

Sömnen håller Anton ur skolan

Individer med narkolepsi har möjligheter bli friskare genom en livsstilsförändring där man genom anpassad kost, kosttillskott och daglig rörelse förändrar kroppens biokemi och därmed förutsättningar att syresätta sig, röra sig, koncentrera sig etc. Självklart är det ingen garanti men möjligheten finns att prova sig fram till OM man kan få ett friskare liv!
Eftersom ingenting är farligt med att dagligen låta bli att använda sig av mjölk-, mjöl- och sojaprodukter samt dagligen ta vitaminer och mineraler (Dr Dunchbach Vitamineraler), dubbel dos av omega-3, tarmbakterier (ProbioZym är lämpliga vid en eventuell proteinintolerans) så har man ingenting att förlora - har man bara någonting att, förhoppningsvis vinna! med största sannolikhet rör det sig om att cirka 70% kan bli friskare (jag säger friskare, inte helt frisk).

Bra böcker att följa kan vara Kärnfrisk familj och Nu räcker det - även dessa har jag skrivit om tidigare i min blogg.

Min hypotes;
eftersom opioida peptider (från mjölk-, mjöl- och sojaprodukter som uppstår då individer med proteinintolerans inte kan bryta ned proteinerna på rätt sätt) har en morfinliknande effekt på nervsystemet, vilket bland annat påverkar individens förmåga till vakenhet, koncentration, inlärning, motorik etc., riskerar omtalad vaccination (som innehåller kvicksilver) sänka dessa individers förmåga än mer - vilket i sin tur avspeglar i individens beteende och vakenhet - då vissa individer ligger i riskzonen för att vara mer känsliga än andra, fram för allt de med proteinintolerans!


Nyheter - helagotland.se - Sömnen håller Anton ur skolan

torsdag 14 april 2011

Media puffar för medicinering av adhd - är de välbetalda av läkemedelsbolagen?

I en artikel om en kvinna som äntligen fått diagnos och förstått varför hon varit som hon varit puffar man för medicinering och skriver, som vanligt, inte ett ord om vilka möjligheter som finns till ett friskare liv genom kompensation, kost, kosttillskott och den dagliga rörelseaktiviteten. Men det skriver jag om i den här bloggen!

Ju tidigare bedömning av området känsel (berörings-, balans- samt led- och muskelsinnet, men även via ljus, ljud, lukt och smak), där barnets över- respektive underkänslighet för stimuli kartläggs, desto mindre risk för att barnet utvecklar de avvikande beteenden och strategier som kan räknas som diagnoskriterier för bland annat neuropsykiatriska och en del psykiatriska diagnoser. Kartläggningen ligger till grund för de åtgärder som sedan sätts in;

>kompensationen skall vara lika självklar som glasögon eller hörapparat, individuellt utprovat och anpassat. Kompensation består inte enbart av hjälpmedel utan även av åtgärder såsom mer tid, sitta nära eller i ett hörn etc. beroende av störningens utbredning och intensitet. Kompensationen skall, naturligtvis, kunna ske dagligen och efter speciellt behov.

>stimulering såsom kost, kosttillskott och fysisk aktivitet skall, liksom kompensationen, vara individuellt utprovat och anpassat samt kunna ske dagligen och allt efter speciellt behov. Att kost, och kosttillskott, är av betydelse för utvecklingen av beteenden är visat genom beprövad erfarenhet, studier och forskning liksom den dagliga rörelsen. Inom loppet av tre veckor händer oftast en hel del med barnet men man skall ge det tid och hålla på i minst tre, helst sju månader, innan man ger upp och säger att det inte hade effekt på just det här barnet!

I det akuta skedet kan det vara motiverat prova medicinering - med målsättning att den skall kunna trappas ned och tas bort helt med hjälp av individuellt anpassad kompensation och stimuli!

http://www.expressen.se/noje/extra/1.2395431/caroline-giertz-vi-kanske-inte-hade-skilt-oss-om-vi-vetat-om-detta