fredag 4 januari 2013

Naturligt att fler får adhd-medicin - Uppsala - UNT.se

Sorgligt men sant: inte ett ord i artikeln om kostens betydelse för utveckling av symptomen!
Trots forskning och beprövad erfarenhet - bland annat hundratals i Norge som blivit friskare genom anpassad kost samtidigt som det är många böcker som pratar för varan - nämner man inte ett ord i artikeln om att kosten kan vara en av de bidragande orsakerna till att barnet utvecklat de symptom som i dag tolkas som neuropsykiatriska funktionshinder! Således inte heller ett ord om att bland annat anpassad kost kan ge oss Friskare barn och unga NU! Behandling/bemötande genom bland annat anpassad kost/diet leder, i sin tur, till MINSKAT behov av ökad användning av medicinering!

Svenska läkarkåren för barn och unga bör skämmas!
Eftersom det gäller våra barns och ungas framtid anser jag att det svenska etablissemanget, hierarkin inom sjukvården, bör skämmas när de tystar ned de kunskaper som i dag finns om HUR våra barn och unga kan slippa utveckla, alternativt minska, sina symptom - vilket i sin tur påverkar deras behov av  medicinering samtidigt som vi vet allt för lite om HUR dessa mediciner påverkar barnens utveckling! Det finns dock en hel del forskning inom området, forskning som tystas ned eftersom den talar mot medicinering - forskningen omtalas bland annat i en av barnpsykiatriker Harald Blombergs böcker!

Personligen ser jag ADHD som mildare symptom på en proteinintolerans - vilket även medför att de ej får så svåra störningar inom området känsel, vilket i sin tur bidrar till att deras avvikande beteenden inte heller blir så omfattande.

Naturligt att fler får adhd-medicin - Uppsala - UNT.se

2 kommentarer:

Hans sa...

Kan förstå varför du döpt bloggen till "neuropedagogen". Man skulle nog inte ta en "arbetsterapeut" på så stort allvar =P

Fråga: Är du med i nån sekt?

neuropedagogen sa...

Hans, jag gav mitt samlade svar på dina två kommentarer i min blogg under http://neuropedagogen.blogspot.se/2013/01/schizofreni-en-folksjukdom-dar-man-dor.html