tisdag 22 januari 2013

Schizofreni, en folksjukdom där man dör av andra folksjukdomar!

 Schizofreni är en folksjukdom som kan utvecklas med hjälp av "De vita gifterna", framförallt genom proteinerna i mjölk och soja!

Det makabra är att forskning nu visat, vad som många av oss redan anat, att dessa individer som ju är mycket känsliga för proteinerna i mjöl-, mjölk- och soja, dör tidigare än andra av andra folksjukdomar som cancer och hjärtkärlsjukdomar!

Läs mer om forskningen här!

Ibland förstår jag ingenting av HUR min blogg fungerar! Wordpress känns ibland lite mer lättarbetad...
I dag, 20130220, kan jag inte gå in och lämna svar på de två senaste kommentarerna, ber om ursäkt för detta! Varför?
Tack för de två senaste, och fina, inläggen. Ja, kosten har betydelse, Josef, plus den dagliga rörelsen - så dansen är ett utmärkt verktyg där, eftersom den ger rörelse och beröring ;-)

Här lite tips om kost för schizofreni och psykos!


David Briscoe är en man som har kommit tillrätta med sina symptom som gav honom diagnosen Schizofreni med hjälp av makrobiotik.
 

10 kommentarer:

Josef Boberg sa...

Jo... - Sussie - det gäller ju att äta så mycket som möjligt av ortomolekylär föda = artegen föda = "riktig mat" för att må optimalt väl - som jag ser det.

Ingående i sak om vad jag grundar det på HÄR.

Hans sa...

Hej Sussie!

Du har en intressant blogg, det måste jag säga.

Varför jag skriver till dig, är för att jag har reagerat på att du på diverse "sjukdomsbloggar" skriver kommentarer om hur just Du med rätt kost kan bli av Din psykiska/fysiska sjukdom.

Jag finner det förmätet och ohyfsat av dig att aktivt söka upp sjuka människor SOM INTE HAR BETT OM DINA RÅD, och sedan tvinga på dem tips om att SåhärKanDuGöraFörAttBliBättre, eller till och med botad.

Tänk efter en extra gång innan du ger "råd" till människor som inte bett om att få ta del av din kunskap.

Om någon läsare aktivt kontaktar DIG och frågar hur hen kan gå till väga för att må bättre/lindra/bota -då det är ju jättebra om du kan vägleda hen till ett bättre liv. Men låt människor som INTE bett om dina råd vara ifred!

Särskilt din kommentar på en blogg om att självskade-sug kan minskas med rätt kost: VAD I HELVETE?! var min första, andra och tredje tanke. Jag ifrågasätter inte att sådana "sug"/beroenden kan lindras med rätt kost, men du har ingen aning om vad den människan har gått igenom och vad hen tampas med. Där gjorde du ett grovt övertramp.

Som sagt: jag har inget emot dig som person eller de sätt som du hjälper människor på, det är ju fantastiskt att kunna behandla lidanden och "störningar" med annat än skolmedicin. Jag tvivlar inte på att bl.a. vår kost kan orsaka en mängd olika sjukdomar. MEN: dina kommentar-råd till bl.a. psykiskt sjuka människor leder ingen vart, det kan jag lova dig. Om en människa ska ändra sin livsstil måste hen själv vara motiverad och TRO på att detta kommer få hen att må bättre. Motivation kommer alltid inifrån, och en bloggkommentar till en svårt sjuk människa väcker inte någon "dold" inre motivation och ger dem en aha-upplevelse om att "åh, varför har jag inte tänkt på det här tidigare?! jag ska genast läsa på och ändra på mig!"

Att du kanske skriver dessa kommentarer i enda syfte att "tipsa" om att det finns sådana här behandlingsmetoder, är än dock oetiskt och ett våldsförande på dessa människors integritet.

Med vänlig hälsning

neuropedagogen sa...

Tack för din kommentar, Josef!

Du har säkert rätt i det du säger, att artegen föda är vad vi behöver - OM du nu menar artegen såsom den kost vi åt under stenåldern!?

MEN eftersom samhället har förändrats och vi med detta (dock inte våra kroppar) så kan det vara lite svårt att komma tillbaka till det artegna - möjligheterna finns att komma så nära som möjligt och, vad jag erfar, så försöker många av de människor som blivit tillräckligt sjuka för att stanna upp och reflektera över vad som hänt/händer med deras kroppar att nå en förändring. Var och en efter sin förmåga - där många av oss som gått igenom samma sak kan vara vägledande! Ju fler, desto bättre!

Du får gärna ge exempel på vad just du menar med artegen föda! Idag kan ju ett enkelt sätt komma när den artegna födan vara att göra en grön smoothie varje dag ;-) så som jag ser på den saken. HUR ser du på den saken!?

Vänliga Hälsningar
Sussie

neuropedagogen sa...

Hans!
VAD är du rädd för!? Är du rädd för att se andra möjligheter en medicinering och terapeutiskt samtal?
Det finns ingen anledning vara rädd för det jag försöker förmedla om man inte tror att det finns någon som helst sanning i det jag försöker dela med mig av!

Själv ser jag det som mänskliga rättigheter att bland annat kunna förmedla de erfarenheter som påvisar andra möjligheter om HUR man kan komma till rätta med obalanser här i livet - en del hävdar att det är genom livslång medicinering, andra hävdar att det är genom kost...

Nej, jag är inte med i någon sekt - däremot beundrar jag de läkare och föreningar som kämpar mot etablissemanget och för fram sina erfarenheter och den forskning samt de studier som de lyckats genomföra angående kostens och rörelsens betydelse för balans i biokemin och därmed en bättre hälsa hos mängder av barn unga och vuxna!

Exempel kan vara http://www.npif.no/index.php?name=seksjon%2FHvordan_kan_proteinintoleranse_gi_symptomer.html , http://behandlaautism.nu/ , http://www.autism.com/index.php/video , http://gluten-celiaki.blogspot.se/ , http://www.neurozym.com/default.asp?gruppe=201 , http://www.biomedclinic.no/ ,http://carmenvillefrance.dk/ , http://www.karnfriskfamilj.se/ , http://www.utenglutenogmelk.info/Melkeintoleranse.html , http://www.utenglutenogmelk.info/Glutenintoleranse.html , http://ursulajonsson.wix.com/home#! m.fl.
OCH
vill du sedan få fram artiklar, studier eller forskning inom ämnet ber jag dig gå in på respektive sida och söka upp dessa artiklar (de finns där!)...

Jag ser mig inte själv som något av de ord du benämner mig med - jag ser mig endast som en medmänniska som försöker förmedla andra möjligheter en de enda som i förmedlas i Sverige i dag via sjuk-vården ;-)

Således en mänsklig rättighet att även ge och få information om vilka andra möjligheter/behandlingsmetoder som kan erbjuda framstående resultat!

Josef Boberg sa...

Sussie - för mig är artegen föda detsamma som det jag själv har ätit bort min kärlkramp med - och som många andra också har ätit bort höggradigt allvarliga sjukdomar med. Om vad det är finns nedtecknat HÄR.

Dock... - Wi är ju alla olika - så det som fungerar bra för många - innebär ju ej per automatik att det fungerar bra för alla

Så det finns säkert andra kosthåll som fungerar än bättre för en hel del - som jag ser det.

Hans sa...

Det som gör mig rädd är att det finns fundamentalistiska människor utan helhetssyn som tillåts jobba med barn och unga som har ett lidande. Jag ska förklara vad jag menar:

Du har inte förmåga att se i ett vidare perspektiv, det vill säga inse att Din Lära inte är allsmäktig och det viktigaste: att det kan finnas fler orsaker än ens kost som bidrar till avvikande beteende, NP-störningar, psykisk och fysisk sjukdom.

Jag antar att du tycker att du har en helhetssyn inför människors problematik och därför sitter inne med Svaret. Du har ingen som helst helhetssyn, för du ser problem ur ett enda perspektiv (ett enda), det vill säga ditt eget perspektiv. Vet du vad problemet blir då? Att du missar alla dem vars problem inte till 100% grundas i felaktig kost, perception m.m.

Vet du hur jag vet det? För att du anser dig så allsmäktig att du har rättighet att ge "råd om bot" till människor vars problem du absolut inte har tillräcklig utbildning och kunskap om. Som självskadebeteende där det finns djupa trauman och en sådan komplex problematik att jag förundras hur du ens kommer på tanken att berätta för hen att hen har en bortdomnad kropp och därför skär sig hen för att få känna sin kropp. Att bara dra godtyckliga slutsatser sådär är tecken på att dina egna problem sitter bra mycket djupare än att havregurt irriterar din tarmslemhinna.

För det är däri din brist på helhetssyn ligger: för att se hela människan behöver man väga in alla olika faktorer som kan påverka hen. Är man en öppen själavårdare så kan man på ett riktigt sätt se en människa i nöd ur olika synvinklar - ur ett psykodynamiskt perspektiv, behavioristiskt, humanistiskt, kognitivt, biologiskt, har lidandet fysiska orsaker, kan rätt kost hjälpa denna människa, eller vad behöver just denna människa? Så behandlar man människor inom psykiatrin. Och du har väl ingen specialiserande psykiatriutbildning som ger dig kunskap nog att ge råd till bipolära, självskadare osv.

Det är förödande för en ung (eller vuxen!) människa att träffa en hjälpare som inte har någon som helst flexibilitet. Sådana som du arbetar egentligen inte med människor. Du arbetar med att bygga på ditt luftslott och i det bygget använder du andra människor som byggnadsmaterial.

Så, ja. Du är obehaglig med ditt enfärgade perspektiv av människan.

Att ketogen kost hjälper/botar många individer inom autismspektrumet ifrågasätter jag inte. Läkemedel ska man vara ytterst försiktig med, särskilt till barn och unga.

Min fråga är: hur skulle du hjälpa Peter, 8, med ADHD, om din neuropedagogiska behandling och allt som du skriver om i "Om mig-rutan", inte har någon verkan alls? Har du då självinsikt nog att remittera vidare till en annan instans som jobbar på andra sätt än du, eftersom Peters behov visade sig vara av en annan typ än de som kan behandlas med neuropedagogik.

Avslutning: Arbetsterapeut som jobbar 75% natt på barnpsyk. Är det där du gör minst skada, eller?

Med vänlig hälsning,

neuropedagogen sa...

Det är bra att du säger det, Josef, vi är alla olika, vi har olika behov, inte bara av kost utan även av kosttillskott, rörelse, medicinering, beröring - ja det är mycket man skall ta hänsyn till och därför kan det vara värt publicera din självtalande kommentar, Hans.

Jag ser det som mycket sorgligt att du antar att jag inte ser till något annat än kost och kosttillskott - då har du nog inte kikat igenom hela min blogg. Även individuellt anpassad kompensation och rörelseaktivitet är några av förutsättningarna, som jag ser det, för att individen skall fungera förnöjsamt i vardagen...

Eftersom jag har en utbildning att stå på i gott sällskap med en lång arbetslivserfarenhet, både före och efter min utbildning, inklusive en egen livserfarenhet, så har jag några perspektiv att utgå från där min erfarenhet säger mig att man oftast, inom sjukvården, ser till det du hänvisar till, vilket är bra.

Dessvärre är min erfarenhet att man mer sällan, i stort sett nästan aldrig, ser till vilka andra möjligheter det kan finnas för individen/patienten genom anpassad kost/diet, kosttillskott, rörelseaktivitet samt kompensation TROTS den forskning och all den beprövade erfarenhet som, trots allt, finns om detta.

Jag ser det även som att du är ett levande bevis för hur sjukvården fungerar idag - genom att med alla medel som finns totalt försöka nedvärdera all den kunskap som i dag finns om kostens och kosttillskottens samt även om den dagliga rörelseaktivitetens och kompensationens betydelse.

Det glädjer mig dock att dessa kunskaper om kostens och rörelsens betydelse för ökad livskvalitet är på frammarsch och att vi inom sjukvården i dag är skyldiga upplysa om vilka andra metoder som finns att välja på där folk då kan ges möjligheter att välja själva - utan att någon prackar på dem mediciner, kost eller andra behandlingsmetoder som de själva inte är intresserade av. Men skyldigheten att upplysa dem, det har vi.

OM du på något sätt uppfattat det som att jag tvingar eller prackar på andra människor att börja anpassa sin kost och ta kosttillskott då har jag antingen uttryckt mig luddigt, vilket jag då önskar rätta till, eller så har du inte förmåga läsa in att jag vill försöka upplysa, ge information om att det även genom kost/diet, kosttillskott, rörelseaktivitet mm. kan finnas möjligheter bli friskare!

Och, ja, dit hör symptom som ger diagnoser som ångest, OCD, självskadebeteenden, ätstörningar, schizofreni liksom som ADHD, ASD mm.

NU vet jag inte om jag ser någon större idé av att vår dialog fortsätter eftersom du tycks stå på den sida inom sjukvården som fullständigt avskyr, så pass mycket att det nästan ryker ur era öron, när andra börjar prata om de alternativa behandlingsmetoder som finns att välja på - metoder som har grund i forskning och beprövad erfarenhet.

Och nej, jag är inte omplacerad - jag har valt att jobba natt så jag kan få mer tid över, 25%, till att arbeta med det som sjukvården ej arbetar med idag:
Störningar inom området känsel som utvecklas av de gifter (opioida peptider mm.) och brister (inaktivitet, omega-3, vitaminer, mineraler mm.) som vi idag omger våra barn och unga med - störningar som utvecklar beteendeavvikelser som i dag diagnostiseras som neuropsykiatriska eller psykiatriska och allt vad den diagnostiseringen sedan innebär.

Josef Boberg sa...

Neuropedagogen - om vad jag står upp för - avseende vägen till min egen hälsa - finns det en hel del om HÄR - och ej minst HÄR.

Avseende vikten av rörelse - så går jag regelmässigt en daglig promenad om 1-1,5 timmar sedan mitten av 1970-talet.

Avseende beröring - så nöter jag flitigt dansbanor sedan 1956. Men sedan ca 10 år tillbaka - så är det bekymmer där med på tok för höga ljudtryck = över 90 90 dB(A), tyvärr tyvärr... :cry:

Men sedan ett par åtr tillbaka - så försöker jag göra något åt det. Mera om det HÄR.

Fjonk sa...

Det är aldrig snyggt med rena personangrepp. Då är det bättre att man själv berättar vad man vill ha sagt.
Jag är av den åsikten att människor är lyckligast då de har så lite med traditionell sjukvård att göra som möjligt och med andra samhälleliga instutioner så som förskola och skola också där sjukdomar och livsstilssjukdomar faktiskt grundläggs. Vi är gjorda för att leva i små flockar och äta det vi själva producerar.
Pedagoger och läkare får mig att se röda skynken. Det samhälle vi tillsammans skapat är äckligt och hotande för planeten. Det finns för stora vinstintressen i alla branscher och varje familj tar bäst hand om sina sjuka själva. Bäst mår man om man inte äter allt för mycket av den sjuka mat som planeten nu producerar. Det är frosseri av allt möjligt som gjort oss så sjuka som vi är. Frosseri och begär har fått oss att lämna våra verkliga behov som är mycket enkla. Mänsklighetens tid är snart förbi.

neuropedagogen sa...

Hej Fjonk!
Nu tror jag inte vi behöver dra alla pedagoger och läkare över samma kam - det finns många bra sådana som är öppna för något som vi idag, ofattbart nog, kallar för alternativa metoder; metoder som visar vägen till den rätta kosten och rörelseaktiviteten ;-)
Dessvärre tror jag du har rätt; mänsklighetens tid är snart förbi MEN jag tror att urtidsbefolkningen, de som inte gått in i denna hysteri att tjäna så mycket pengar som möjligt oavsett vad som drabbar andra, de kommer bli våra nya överlevare ;-)
Tack för din kommentar!
Vänligen
Neuropedagogen