tisdag 21 februari 2012

OCD, Tourettes eller PANDAS!?

Balanssen i biokemin kan lätt förändras av en bakterie men även genom proteinintolerans mot mjölk., mjöl- och sojaprodukter, överkonsumtion av socker, andra smakförstärkare, gifter eller brister - den här gossen har drabbats av bakterier, men symtomen kan lätt tolkas som tvångssyndrom och Tourettes syndrom!

När jag kollar in den här killen, efter att han blivit friskare ser han inte helt frisk ut. Han har fortfarande spår av att vara mörk runt ögonen, men svullnaden tycks ha minskat vilket skulle kunna vara ett tecken på att även den vita hjärnsubstansen har varit svullen (prevaskulära ödem i den vita hjärnsubstansen som sammanfaller med kronisk tarminflammation). Efter behandlingen med antibiotika bör man således försöka balansera upp kosten med hjälp av probiotika (tarmbakterier), vitaminer, mineraler, omega-3 OCH en anpassad kost OM man vill att barnet skall få ökade möjligheter må än bättre.

Vid alla sådana här symptom, som kan tolkas höra till OCD, Tourettes eller andra neuropsykiatriska funktionshinder, bör man alltid kolla upp barnets mag- och tarmfunktion. Har barnet ofta ont i magen,, är barnet ofta gasig och hur luktar avföring och gasutsläpp (fisar)? HUR har magen fungerat och HUR fungerar den nu? Samtidigt bör man kolla upp barnets förmåga att automatisera rörelsen. Om förmåga till automatisering är försenad med två år eller mer bör man försöka förändra barnets biokemin, genom den anpassade kosten och rörelsen, samtidigt som barnet tillåts kompensera genom hjälpmedel (färdiga bokstäver & färdigt ljud). Under minst sex månader, gärna ett år, bör man så skönja en positiv förändring av de beteenden som kunde ha räknats in under något neuropsykiatriskt funktionshinder - ett funktionshinder som således var dietrelaterat!

Allt detta för att beakta VAD symptomen kommer ifrån - genom en livsstilsförändring som ger en förändring av balansen i biokemin kan våra barn och unga bli friskare NU!

Inga kommentarer: