onsdag 8 februari 2012

Självskadebeenden ökar larmartat

Destruktivitet, drar sig undan, hamnar i utanförskap OM vi inte uppmärksammat att detta barn ligger i riskzonnen för att utveckla avvikande beteenden - genom tidig bedömning av området känsel blir vi förvarnade och kan sätta in prevention och således förebygga att de utvecklar avvikande beteenden och hamnar i utanförskapet!
Bilden är tagen i Pilane på Tjörn som ställer ut skulptur i ett forntida landskap.

De här tjejerna kan bli friska inom loppet av tio månader!
Behandlingen är inte kostsam, tvärtom, lönsam för både individ och samhälle i det långa loppet, eftersom de här tjejerna - och även killar med utagerande beteenden - kan bli friska inom loppet av tio månader.
Det finns ingen anledning låta dem vänta och lida längre - in med rätt kost och rörelse så snart symptomen uppstår!

Vanliga symptom som kan leda till självskadebeteende
Symptom som magont, ryggont, huvudvärk, nedstämdhet, irritation, nervositet, oro, ångest, sömnsvårigheter, depression, självmordstankar med ett destruktivt beteende inåt - samtliga symptom alternativt vissa av dem uppstår vid en proteinintolerans alternativt vid en allt för hög konsumtion av proteiner från mjölk-, mjöl- och sojaprodukter OCH vid en allt för hög sockerkonsumtion!

Det fullkomligt skriker proteinintolerans om de här tjejernas psykiska ohälsa och det är ganska skrämmande att symptomenproteinintolerans mot mjölk-, mjöl- och sojaprodukter samt "sockeröverkänslighet" inte är mer kända inom Sveriges gränser!
De opioida peptider som uppstår vid en proteinintolerans har en morfinliknande effekt på nervsystemet och bedövar, likt en bedövning hos tandläkaren, kroppen så att upplevelsen av smärta avtar samt att förmåga att röra sig snabbt och precist påverkas negativt inklusive att huvudet/hjärnan ”känns konstig”, som om det "vore inlindat i bomull".

Livsstilsförändring ger snabbt positivt resultat
Genom att låta dessa tjejer delta aktivt i sin egen livsstilsförändring, låta dem förstå varför de behöver lägga om sin kost, få insikt om sin intolerans/allergi (får man ont i magen direkt är det allergi), göra dem delaktiga i hur de skall laga den för dem riktiga och goda maten och hur de kan hitta den roliga och dagliga rörelseaktiviteten hjälper man dem bli friskare inom loppet av tre till sex månader!
Varje terapeut som för en sådan behandlingsmetod kan lämna garanti på behandlingen och således lova att tjejer med dessa symptom blir friska efter tio månaders coachning - vilken annan behandling mot psykisk ohälsa kan lämna sådan garanti!? Det borde vara en självklarhet att ALLA kunde lämna garanti på sitt vårdarbete - precis som det i dag ges garanti vid reparation av bilar och annat!

Läs mer om hur de här tjejerna förtvivlat ropar på hjälp genom BRIS, BUP och vuxenpsykiatrin!

Inga kommentarer: