måndag 21 november 2011

Mjölkens framfart i Kina kommer att utveckla den autism, schizofreni mm som inte går att tysta ned!


Mjölkens framfart i Kina kommer att utveckla autism, schizofreni mm som inte går att tysta ned!
Eftersom kineserna är så många kommer det inte att gå att tysta ned; kineserna börjar nu importera mer och mer av det billiga och nyttiga (!?) livsmedlet mjölk och intar nu dessa mjölkprodukter i ökande takt - något som kommer att få många av dem att insjukna i neuropsykiatriska och psykiatriska sjukdomar eftersom de flesta av dem inte har de enzymer i tarmarna som skall bryta ned proteinerna i mjölken! Även överkonsumtion av mjölkprodukter kan ge dessa symptom eftersom kroppen inte hinner med att bryta ned proteinerna då!

Kostens och rörelsens betydelse för ett tillfrisknande tystas ned av den svenska sjukvården
I gott skydd av bland annat läkemedels- och livsmedelsindustrin har sjukvården i norra Europa haft makten att tysta ned de kunskaper och erfarenheter som finns om hur proteinintolerans mot mjölk-, mjöl- och sojaprodukter bland annat utvecklar autism, adhd, depression, psykos och schizofreni samt liknande tillstånd MEN framfarten av mjölkprodukter i Kina och andra länder kommer förhoppningsvis att öppna upp kunskaperna om att kosten riskerar utveckla dessa sjukdomstillstånd - och kunskaperna om hur kosten därmed kan få de individer som insjuknar att återigen bli friskare kommer, förhoppningsvis, att spridas en snabbare över vår jord!

 I en studie*, som genomfördes  vid amerikanska Dukes universitet i slutet av nittiotalet kunde man, efter tio månaders uppföljning, visa att den grupp som enbart fick motion hade bäst symptomlindring och mådde bäst av de tre grupperna - den ena gruppen fick antidepressiva, den andra antidepressiva och motion och den tredje fick enbart motion! Sedan 2007 har brittiska läkares förskrivning av motion mot depression ökat från 4 till 25%! Man har även kunnat visa att det finns ett starkt samband mellan förbättrat humör och aerobisk kapacitet (förmåga att andas/ta in syre/syreupptag).

Två risker vid antidepressiv behandling* som man bör känna till är att individen kan gå från vanlig, unipolär depression till bipolär depression och att att efter 5 till 15 år riskerar individen få en nedsatt kognitiv förmåga. 

* Källa: N1, 2011 Näringsmedicinsk tidskrift

Inga kommentarer: