lördag 5 februari 2011

ADHD, kost och nog med krav på tonåringar

VEM har sagt att man måst lägga om kosten!?
Vill man inte - så får man inte! Vill man - så får man! Men ALLA skall få informationen om att MÖJLIGHETERNA finns, möjligheterna till ett friskare liv/bättre välmående, finns genom en anpassad kost! Man måste även få information om vilka risker som finns med medicinering och att möjligheterna till att den, de facto, bara hjälper i något år - se tidigare inlägg i denna blogg - sedan sker oftast andra saker med medicineringen (man får ökad dos, tilläggsmediciner etc.) samtidigt som det finns studier som visar att ALLA som får centralstimulerande i mindre doser (likt de man får när man fått diagnosen) blir bättre!

Har man inga krav på att förhoppningsvis få ett långt och frisk liv så kan man ju, utan tvekan, välja medicinering, eftersom det, i början, kan vara lite ansträngande att lägga om kosten - men i längden lär en kostomläggning, med största sannolikhet, vinna! Varför? Därför att man väljer att inte utsätta kroppen för kost som den har svårigheter bryta ned, kost som åsamkar kroppen inflammatoriska tillstånd (läs böcker som Maten och folksjukdomarna, Den självläkande människan, Nu räcker det! etc.), tarmen kommer i olag, den läcker och kan inte ta upp all näring, vi får brister, brister som Omega 3 (som även orsakas av att det kött vi i dag äter innehåller betydligt mindre Omega 3 än det gjorde för en tid sedan), brist på B12 etc. Allt detta ger obalans i kroppen, en obalans som påverkar vår motståndskraft, vårt välmående.

Krav på livsmedelsindustrin i stället för på våra barn och ungdomar
Att ställa krav på industrin hade ju varit enklare, men man måste då vara medveten om att även den medicin mot ADHD, som man stoppar i sig, är framlyft av industrin - och dom vill att så många som möjligt skall äta just deras fantastiska medicin, helst i ett livslångt användande! I dag vågar de inte gå ut med vilken mat, kost, det är vi skall hålla oss borta från, eftersom det, med största sannolikhet, kan skada livsmedelsindustrin - de som processat mjölet, sockret, mjölken och sojan... kanske majsen... men det handlar inte bara om det - en del av oss kan inte bryta ned proteinerna i mjölk, mjöl och soja på "rätt sätt", vi har inte de rätta enzymerna i våra tarmar! Så hur "gammaldags" kosten en blir klarar vi inte att äta den, tyvärr.

Jag är glad att min kropp, till slut, sade ifrån, med hjälp av ständigt återkommande, handlingsförlamande mag- och tarmkatarr... men jag är ledsen över att den inte kom när jag var tre/fyra år. Hade den gjort det så hade jag fått uppleva det som innebär en "klarare värd" - en ökad medvetenhet, bättre siffer-, namn- och geografiskt minne, mindre osäkerhet och blyghet, mindre öroninflammationer, urinvägsinfektioner, heshet och värk i mage, leder, ryggslut o.s.v. DÄRFÖR vill, och önskar, jag att barn skall få möjligheten känna hur det känns att vara mer normal än inte OM det går. Alla blir inte bättre men över 60 procent blev det i den omtalade studien och då hade de bara provat den anpassade kosten i några veckor! Man bör prova den i MINST sex månader, helst i sju månader (läs i boken Rask af mad? från www.carmenvillefrance.dk), för att få lov känna på alla fördelarna!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/nog-med-krav-pa-tonaringar_5915203.svd

Inga kommentarer: