onsdag 16 juli 2008

Dagens Nyheter Autism solljus - Google-sökning

Äntligen kommer bekännelsen
Bekännelsen består i att autism ökat i västvärlden. Dom vill ha det till att en trolig orsak är för lite solljus! Detta kan vi läsa om i dagens nummer av Dagens Nyheter - Du har länken längst ned på sidan!
Att solljuset gör det möjligt att bilda D-vitamin i huden vet vi väl sedan våra barn fick engelska sjukan, rakitis? Ja, skelettuppbyggnaden blir för klen utan solljus och då blev barnen (innan D-vitaminets tid) hjul- eller kobenta!? Det är väl därför som våra barn får AD-droppar, för att slippa få denna missbildning? Mörkhyade barn behöver extra tillskott eftersom de är just mörkhyade och därmed släpper igenom mindre solljus och ljusskygga personer skyr ju solen och är även de i riskzonen! Eller har jag missuppfattat det hela?
Visst, man kan få andra saker av D-vitaminbrist också;
autoimmuna sjukdomar såsom MS och diabetes, cancer i tjocktarm och bröst, depression, problem med hjärta och kärl m.m.

Skulle bara vilja informera om att en annan missbildning som kan uppkomma av brist på vitaminer är ryggmärgsbråck. Vid folsyrabrist (B-vitamin) hos modern, i samband med att hon blir gravid och under graviditeten, är det risk för att barnet föds med ryggmärgsbråck.

En tredje "missbildning" som kan uppkomma av brister är koncentrationssvårigheter, läs- och skrivsvårigheter, sömnproblem, depression m.m. av brist på Omega 3!

Vart har solljuset i västvärlden tagit vägen?
Ja, just det, vart har solljuset tagit vägen? Har solljuset minskat i västvärlden? Eller vad är det som har hänt? Försöker forskarna vilseleda oss? Vågar ingen tala om de gifter och brister som vi idag utsätter våra barn för?

Om dess gifter och brister har jag skrivit mycket om i min blogg. Varsågod, jag bjuder på information för att ge Dig och Ditt barn möjligheter till tillfrisknande genom förändring av vardagen; kompensation och stimulering genom lek- och fritidsaktiviteten samt via kost och kosttillskott! Allt anpassat efter individens speciella behov, precis som med glasögon och vid diabetes.

Bekännelsen består i att autism ökat i västvärlden
Men inte av att solen försvunnit eller avtagit i sitt skinande, det kan jag aldrig tro! Men däremot så har vi ökat vår kost med kasein och gluten genom att slå sönder fettkulorna i mjölken för att den skall bli mer hållbar samt serverar våra barn mängder med mjölkprodukter jämfört med för dryga trettio år sedan samtidigt som vi lärt oss odla vete som innehåller mer gluten än för trettio/fyrtio år sedan bara för att brödet skall bli pösigare och finare. Samtidigt som vi tillsätter extra gluten så att det skall bli ÄNNU pösigare och finare! Inte nog med det vi har i konserveringsmedel också åsså lite smakförstärkare här och där, kanske både i mjölk- och mjölprodukter, för att det skall smaka bättre å barnen (och vi skall bli mer sugna!
Samtidigt som både gluten och kasein tycks bedöva många av oss individer så vi varken känner mättnad eller hunger!

Hur mycket gifter skall våra barns njurar och lever orka hinna med att bryta ned?
Och hur mår de när de får i sig mer än vad deras små kroppar hinner å orkar bryta ned? Vad händer med deras inre organ?
Har ni läst Maten och folksjukdomarna?
Jag hänvisar till den boken, och andra, här i min blogg. Jag hänvisar även till webbsidor där ni kan lära er mer om mjölk- och mjölintolerans. Läs och begrunda. Välkommen åter!


Dagens Nyheter Autism solljus - Google-sökning

Inga kommentarer: