lördag 26 oktober 2013

Yrsel pga otränad hjärna eller proteinintolerans - är medicinering och ballerinor bättre än förändring av kost?

Som jag tidigare nämnt, så kan man få information om att man har Menières sjukdom när man har svår yrsel - när det i egentlig mening oftast handlar om proteinintolerans mot mjölk, mjöl- och ibland även äggprodukter!

Nu har man studerat skillnad mellan ballerinors hjärnor och roddares hjärnor och hoppas kunna behandla yrsel med hjäp av medicinering och speciell dans - möjligen kan det fungera, men under tiden, som du väntar på att forskningen skall bli klar, tillräckligt stabil att stå på, så kan du prova andra saker - under minst tre månader - så som exempelvis:

  1. eliminera, såldes tag bort, all kost som innehåller mjölk-, mjöl- och äggprodukter
  2. träna upp ditt, eller ditt barns balanssinne, dagligen genom exempelvis promenader, joggning, studsmatteövningar.
 OBS! Att du/ditt barn, skall tillåtas träna i trygghet! Inget tvång! Träna genom att ge stöd, tätt intill och nära om det behövs - ge det stöd som behövs tills säkerheten infinner sig! Öka på tiden för utförandet av träningen allt eftersom lusten och viljan infinner sig - viljan och lusten infinner sig när balanssinnet har lugnat ned sig!
Ju stabilare balansen i biokemin blir, med hjälp av förändring av kost/diet, inklusive nödvändiga kosttillskott (tarmbakterier, vitaminer, mineraler och dubbel dos omega-3-rikt tillskott), desto bättre blir möjligheterna till att du/ditt barn får ökad känsla av säkerhet via stimuli från positionssinnet.

Sammanfattningsvis hjälper den dagliga stimuleringen (träning av positionssinnet) till att forcera den positiva utveckling som man oftast får via att lägga om kosten ;-)

Ibland sover barn och unga med överkänslighet för stimuli via balanssinnet (led- och muskel- samt balanssinne ingår i positionssinnet) oroligt och då kan man prova ge dem möjligheter till bättre sömn genom kedjetäcke och/eller åksukepiller (finns receptfria på apoteket) ett par timmar innan de skall somna - börja med en kvarts piller i några kvällar. Om det inte hjälper och om det inte finns någon form av "hang-over" som känns jobbigt att leva med så prova er fram till ni uppnåt lagom dos!

Kolla in detta fantastiska MSN-videoklipp - Ballerinor kan hjälpa yrselpatienter

Inga kommentarer: