söndag 25 november 2012

Annie's Rawfood: Levande bovetevälling med fikon och kanel

Mina egna livserfarenheter har "kommit ikapp mig" och raw food står och knackar på dörren!
Mina egna livserfarenheter, efter drygt 15 år med ett liv utan mjölk- möl- och sockerprodukter på grund av proteinintolerans börjar så "komma i kapp" mig  ... för drygt 5 år sedan insåg jag att OM jag höll mjölk- och mjöl- samt sockerprodukter OCH soja borta till 100% så fick jag än en mer ökad livskvalitet med framförallt ett än bättre minne än jag någonsin trodde jag (av alla människor) skulle kunna få med hjälp av att bara lägga om kosten!!!

Kosten förändrade mitt liv!
Klockrent kunde jag så, efter fyra veckor helt ren från dessa produkter, så upprepa de ÅTTA siffrorna i OCR-numret utan att behöva slå två och två, steg för steg, som jag tidigare gjort under närmare fem års tid! Jag förvånades var gång jag knappade in ett OCR-nummer, för att betala räkning efter räkning, att jag inte längre behövde ta två siffror i taget och hålla för de andra med hjälp av mina fingrar för att sedan kolla på tangentbordet för att sedan kolla på skärmen och sedan återigen kolla upp att siffrorna på skärmen stämde med de två siffrorna mellan mina fingrar! Till min förvåning "satt siffrorna som ett smäck" och jag "drog in" alla åtta på en gång i min mer klara och vakna hjärna än jag tidigare upplevt - den som tidigare var en hjärna med teflonminne, det gick liksom "in här och ut där"!
Men NU satt det således kvar! Märkligt, folk som sagt, "om du bara vill så kan du"... och jag tänkte då alltid "OM de bara visste hur gärna jag vill, jag måste vara dum i huvudet!" Således kunde några futtiga produkter i min kost, våra numera så kallade huvudprodukter i våra nationalrätter... tidigare tror jag mig kunna gissa att det var frukt, kött, fisk och rotfrukter INNAN mjölk- och mjöl gjorde intåg i vår kost!
Andra saker som minskade rejält "som ett brev på posten" var mitt sug efter socker och alkohol samt min tidigare nervositet lade sig än mer, den var som bortblåst och min tidigare osäkerhet byttes mot en allt bättre säkerhet ;-) - samtliga var symptom som kan uppstå vid en proteinintolerans.

Ökat intag av Raw Food har fått mig att inse att havregurt irriterar min tarmslemhinna
Med största sannolikhet hör jag till de individer som ÄVEN skall plocka bort havre ur min kost eftersom min mage nu blivit allt mer irriterad i och med att jag ökat det dagliga intaget av havregurt på grund av att jag börjat med allt mer gröna smoothies och raw food gröt... ljuvliga havregurt, nu får du stå åt sidan och jag provar i stället med sesam-, mandel- och cashewmjölk i stället för havremjölk och havreyoghurt :-)

VARFÖR raw food!? 
Raw food öppnar upp möjligheterna till en än friskare kropp - och jag vet hur det är att inte må bra, att vara darrig, att vara nervös, att ha dåligt minne, att inte han något som helst självförtroende mm. så NU, efter min dipp, troligen med hjälp av havregurt, så är det dax att öppna upp för ett steg till i mitt liv tillsammans med kost som jag förhoppningvis kan må än bättre av!

Bloggen om Raw Food som ger dig förståelse för VAD jag menar 
Det var så fantastiskt att hitta den här bloggen då jag sökte efter HUR skall jag grodda mitt bovete till min Snizerfrukost!? Det finns väldigt många bra bloggar om Raw Food. HÄR är en av dem:

Annie's Rawfood: Levande bovetevälling med fikon och kanel: Jag har groddat bovete i några dagar och i morse var det klart att användas, så jag gjorde en bovetegröt med bland annat äpple, fikon, kokos...

LYCKA TILL till alla er som vill prova OM ert barn eller ni själva kan få möjligheter till ett Friskare Liv genom en livsstilsförändring!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är väldigt glädjande att du mår bättre och har kommit på att havren ska bort ur din kost. Egentligen är det ett fåtal livsmedel som vi verkligen behöver. Sannolikt ska du som 60-åring mest hålla dig till gröna smothiees. Dricker du 2 liter om dagen behöver du sannolikt bara komplettera med något litet. Tänk på att reduktion av kalorier också är en lättnad för den vuxna kvinnokroppen. För att kmplettera med lämpliga kosttillskott kan du testa dig hos näringsterapeut/homeopat som även kan hjälpa dig med en mer disciplinerad avgiftning vilket kan behövas när man som du själv beskriver lidit av olika symptom hela ditt liv.

neuropedagogen sa...

Tack för din kommentar, synd du vill vara anonym!
Att jag endast borde hålla mig till gröna smoothies är något jag, med största sannolikhet, skulle få svårt finna full livsglädje i MEN däremot kan ta till som ett komplement i perioder, då jag slarvat, och känner att jag behöver "boosta upp" min kropp lite...
Det där med kaloriintag har jag inte haft några större svårigheter med... lyckligt lottad fick jag möta Kurt Sandvik för drygt femton år sedan! Han lärde mig lite om de vita gifterna PLUS hur jag kunde börja dagen med den gröna drinken, baserad på nypon- och nässelpulver med lite riven ingefära och någon matsked omega-3 (kallpressad linfröolja, Möllers Tran alternativt SAN omega-3 är de jag brukar variera mellan). Tack vare att jag höll mig undan från de vita gifterna och det röda köttet samt kompletterade med drinken och lite bitterämnen har jag hållit mig piggare än jag någonsin varit under mina första 45år!
Lite slarvigt leverne under ett par år fick mig att intressera mig för gröna smoothies vilket fick mig att inse att havre i allt för stor mängd inte var en höjdare för mig ;-)
Jag är mer för ett bredspektrum av kosttillskott och har under dessa dryga femton åren klarat mig utmärkt med hjälp av pH-balans och deras kunskaper, men tack ändå - det kan ju vara andra som vill testa sig hos näringsterapeut. Liksom test av peptider, gluten- eller kaseinintolerans misstänker jag att tester hos näringsterapeut/homeopat inte heller är till 100% att lita till!? Så därav försöker jag lyssna in min kropp, precis som Sanna Ehdin förespråkar i sin bok "Den självläkande kroppen"
Den avgiftning jag använt mig av har fått ske sakta men säkert med hjälp av kalk, C-vitamin och små mängder av alger. ALLT det jag som vuxen gör är dock svårare att föra över på våra barn och ungdomar och DÄR är jag för de medel som inledningsvis kan "boosta upp" deras kroppar snabbt och effektivt såsom exempelvis FitLine och Kyäni samt Noni... men snabba avgiftningar värjer jag mig för även på våra barn och unga - det får ta sin tid <3