måndag 21 februari 2011

ADHD, parkinson och sockerberoende


Socker kan vara ett nervgift - för vissa av oss
För några år sedan kunde vi läsa att sötsug kan vara symptom på vuxen-adhd (http://www.expressen.se/halsa/1.928403/sotsug-kan-vara-vuxen-adhd) och lyssnar vi till Bitten Jonsson - sjuksköterskan som behandlar beroende såsom socker, nikotin, alkohol och andra droger - så hör vi att hennes erfarenheter är att en av de största bovarna bakom parkinson är socker!
Läs Bitten Jonssons bok Sockerbomben och lär Dig mer om beroende av socker, nikotin, alkohol och andra droger samt hur det påverkar beroendecentrum mm.

Vem vet vad?
Skulle det kunna vara så att människor som uppbär symptom, som med ett samlingsnamn kallas för adhd, är mer sockerberoende än andra, vilket i sin tur skulle kunna vara en av de bidragande orsakerna till att man utvecklar symptom, som med ett samlingsnamn kallas för parkinson... VEM vet VAD som är VAD!?
Nu menar man att det är amfetaminet i sig som skulle kunna vara en av de bidragande orsakerna till att en del individer utvecklar parkinson - läs mer här http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article8600260.ab

Inga kommentarer: