onsdag 1 december 2010

Donerat bajs förlegad metod jämfört med tarmbakterier

Varför krångla till det så när det finns tarmbakterier
I Norge har man förstått mycket av tarmflorans bakterier, tarmsjukdomar, neuropsykiatriska och spsykiatriska sjukdomar låååångt innan den svenska sjukvården ens har hunnit tänka efter!
För många år sedan var jag och lyssnade till Dr Karl Rechelt från Rikshospitalet i Oslo och Dr Gunnar Brönstad, från Neurozym AS i Snåsa - de hade tagit fram tarmbakterier ifrån människotarmen, odlat till sådan människor som hade en tarm i obalans, utan "rätt bakterier" för att kunna bryta ned maten på ett bra sätt och därmed slippa en tarm i obalans, preparatet heter ProbioZym (det är bara att goggla på det eller gå in på länken!)

Donerat bajs krånligare än färdiga tarmbakterier i ampull
Förr i tiden tog man kons bajs och slängde i kalvens hink med mjölk OM kalven hade diarré - ibland fick man även bruka metoden på små barn som fick diarré, men då med mammans bajs!!! Varför i fridens dagar krångla till det så, och ta in någon annans bajs via tarmarna eller munnen, med hjälp av en fond när det nu finns modernare metoder såsom färdiga ampuller med önskad effekt och innehåll!?

Läs hela artikeln; http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/mage/article8091641.ab

2 kommentarer:

Joanna sa...

svar: tack så mycket för din kommentar men jag dricker inte ens mjölk är laktos intolerant och gluten allergiker är jag inte för de har precis utrett dock har jag en kronisk immunförsvars nedsättande sjukdom som bryter ner min kropp och är fruktansvärt infektions känslig å bla ätit 5 kurer anitbiotika på 2 månader å haft feber i 3 månader nu.
Så väntar på special vård nu men tack ialf:)

neuropedagogen sa...

Hej Joanna!
Tack för ditt inägg på min sida!
När man äter mat som är laktosfri är den dock inte fri från proteinerna i mjölken... tester på gluten, och för den delen även kasein, är dessvärre inte till 100% pålitliga... Framförallt gluten, men även kasein, ger sig på immunförsvaret, och en av de största bovarna till inflammatoriska tillstånd är just gluten... en man som är väldigt duktig på detta är den man som hjälpt simmaren Lars Frölander - men de norska läkarna, Dr Gunnar Brönnstad på www.neurozym.no och Dr Geir Flatabö på www.medhelse.no är inte att förglömma...
Fem kurer med antibiotika tarvar att man ersätter bakterierna i tarmfloran som slås ut... där är Dr Gunnar Brönnstad en stjärna på tarmen och tarmfloran!