söndag 12 september 2010

Brist på D-vitamin kan utveckla schizofreni, autism och andra folksjukdomar

Stenålderskost kan förändra vår utveckling...
Maten och folksjukdomarna är en av de böcker som bekräftar detta liksom boken The Blue Zones med hemsidan bluezones och likt de andra länkarna som jag här hänvisar till...Fet fisk och mycket solljus kan ersätta en del kosttillskott - men kosttillskott kan bidra till att påskynda tillfrisknandet från ett så kallat sjukdomstillstånd som i egentlig mening borde kallas näringsbrist eller förgiftning!
Ge ditt barn fet fisk och mycket solljus

Redan under graviditeten är det av vikt att du ger ditt barn en balanserad biokemi - det bäddar för ett barn med en normal utveckling.

Sedan länge vet vi att brist på folsyra kan medverka till att barnet föds med ett ryggmärgsbråck - brister hos mamman gör att barnet inte utvecklas som andra barn gör.

Brist på näringsämnen såsom vitaminer och mineraler, essentiella fettsyror och liknande byggstenar, som är en nödvändighet för en normal utveckling av nervsystem och andra organ, riskerar ge ditt barn en bristande utveckling!

Brister och gifter gör ditt barn svagare och en bristande utveckling är att vänta.
Brister kan, förutom en balanserad kost, även vara brist på ett individuellt anpassat bemötande, dit jag även räknar kompensation av det dolda funktionshindret.

Gifter kan vara opioida peptider, flamskyddsmedel, socker och andra smakförstärkare etc. - allt bidrar till att ditt barn får svårigheter utvecklas som andra barn gör - för precis som det är med nötter, så är det även med annan kost, för vissa av våra barn. De har svårare bryta ned dessa gifter eller så är de intoleranta, och då har de svårt bryta ned exempelvis vissa proteiner. Detta påverkar bl.a. deras tarm - något som gör att de får svårigheter ta upp en del av näringsämnena som passerar genom tarmen. Detta försvagar deras kropp och då blir det svårare för dem att göra sig av med vissa av de gifter som andra kan göra sig av med "lätt som en plätt."

I vissa zoner av världen utvecklas inte de folksjukdomar som florerar hos oss
Rätt kost, rätt livsstil med lek och kärleksfullhet, omtanke, utvecklar människor som lever länge, utan cancer, autoimmuna sjukdomar (diabetes, reumatism, hjärt- kärlsjukdomar etc), psykiatriska och neuropsykiatriska funktionshinder.

2 kommentarer:

Matilda sa...

Jag tror att du i sak har rätt! Fet fisk, lek och kärlek kan nog vara det som krävs för att en enskild människa skulle kunna bli lycklig. Men hur gör vi nu? För fisken räcker inte till alla på planeten? Vi är för många! Och hur kan vi leva kärleksfullt och samtidigt se bild och film på människor som svälter, dödas och plågas?

Stenålderkost fungerade fint på stenåldern, då var vi lagom många. Nu måste vi slå oss ihop alla vi människor på planeten, skapa fred och komma på fiffiga sätt att tillgodose våra näringsbehov på ett sätt som kan bli tillgängligt för alla!

Kram
Matilda

neuropedagogen sa...

Hej Matilda!
Dessvärre är det mycket på denna planet som inte räcker till alla människor, eller rättare sagt vissa roffar åt sig på andras bekostnad...

Vetskapen om att vi är för många, att vi måste planhushålla för att maten skall räcka till oss alla samt bli kvar åt våra barnbarn, barnbarns barn osv. gör att vi kan börja ta tag i saken - ju förr desto bättre!
Kunskapen om att kallpressad linfröolja, och andra produkter såsom exempelvis Chiafrön och valnötter, kan ge oss bl.a. Omega 3 är bara en del av det hela!
Kärleksfulla kan vi vara genom att, så snart som möjligt, börja planera. Planering av födslar, hur odla mat, utsläpp mm. är en början på vår planets möjligheter att bevaras så länge som möjligt...

Stenålderskost är en del liksom kinesisk, thailändsk, medelhavskost mm. är andra delar - kombinationerna ger oss rikedom av recept som ger oss möjligheter till ett friskare liv med mindre mediciner etc.

Kram från mig till dig