fredag 25 maj 2007

Öronbarn, ADHD och dyslexi

Spädbarnsåren och förskoleåldern innehåller återkommande öroninflammationer och följs ofta av astma eller liknande symptom, ”grovhosta”, snuva och feber. Bihåleinflammationer och andra luftvägsinfektioner, ibland även lunginflammationer, allt ”följs oftast åt”, liksom eksemet, till öronbarnet. Skolåldern närmar sig och allergi (ex. pollen) kan skymta, liksom misstankar om ADHD eller något liknande. Att skriva och/eller läsa kan visa sig bli ett gissel i skolan…

Någon kanske säger att det är pneumokocker som är boven till det mesta av vad jag rabblat upp - t.o.m. känselstörningarna. Ja, visst kan det vara så eftersom mjölkintolerans påverkar bakterierna i tarmfloran – vilket skulle kunna vara en av de bidragande orsakerna till ”pneumokockinvasionen”. Mjölkintoleransen innebär även att proteinerna blir till opeoida peptider i stället för aminosyror och dessa peptider passerar tarmväggen och via blod-hjärnbarriären påverkar de nervsystemet på ett morfinliknande sätt.

Idag pratar man t.o.m. om att vaccinera mot öroninflammationer! Inte ett ord om att före vaccination bör man göra uppehåll med allt vad mjölkprodukter heter, i minst tre, helst sex, månader! Denna slembildande produkt (för oss som inte kan bryta ned proteinerna) tänker man nu vaccinera oss mot! Vad håller vi på med? Medicinerar bort Omega 3-brist och mjölk- och/eller mjölintolerans, vaccinerar mot öroninflammation och mjölkintolerans, ge insulin och annan medicin mot diabetes 2 – allt går att ta tag i och reducera betydligt med hjälp av en anpassad kost! Läs böcker om stenålderskost! Är vi inte intresserade av god grundhälsa, gott välbefinnande, längre? Har vi råd med detta förfall och bortahållande av kunskaper med hjälp av vaccinationer och mediciner? Är vi beredda att ”offra allt” för läkemedelsföretagens, och sjukvårdens, välbefinnande?

Om vi utesluter allt vad mjölkprodukter heter finns stora möjligheter till att barnet börjar sova och äta bättre, blir piggare och gladare samt förkylningar, öronsprång, öroninflammationer, halsfluss, ”grovhosta”, astma, allergi, eksem och andra besvär försvinner sakta men säkert. ADHD och läs- och skrivsvårigheter avtar. I kombination med Omega 3 och individuellt anpassade lek- och fritidsaktiviteter samt kompensatoriska hjälpmedel stimulerar vi barnets utveckling allt mer!

”Mjölkintoleransens peptider” kan vara en bidragande orsak till hyperaktivitet i förskoleåren och beroende av petiders mängd, utbredning, så övergår hyperaktiviteten (på min son vid 8-9 års ålder) till hypoaktivitet.

Mjölintolerans medverkar liksom Omega 3-brist friskt till att utveckla känselstörningar (morfinliknande effekt av peptider). Störningar i förmågan att känna in den egna rörelsen, få ett motoriskt minne och en automatisering av rörelsen (kinestetisk perceptionsstörning), påverkar förmågan att läsa och/eller skriva, sitta still på stolen etc.

Beroende av störningens intensitet och utbredning skriver man alltifrån långsamt och noggrant till snabbt och slarvigt alternativt att man inte vill ge sig på skrivandet alls!

Långsamheten bottnar i att man måste styra den lilla känsla av rörelse man förnimmer med hjälp av tanken och synen. Ju mindre man känner (ju mer ”bedövad” man är) desto svårare har man att styra rörelsen med hjälp av tanken och synen och man ”hafsar över” eller vill inte alternativt undviker och man ses som slarvig, utan tålamod.

Minnet för hur man läser, ljudar, blir nedsatt av störningen på nervsystemet från de opeoida peptiderna och läsningens rörelse kan bara styras med hjälp av tanken och desto svårare man har för att känna in rörelsen desto svårare har man att komma ihåg vad man läste, hur orden stavas samt hur långa ord uttalas – eftersom tanken upptas av hur man skall utföra rörelsen! Det samma kan hända när man skriver - så vad man skrivit om kan också bli svårt att svara på.



Vad väntar vi på? Kan det bli bättre än så? Möjligheterna till en bättre livskvalitet kan finnas genom en anpassad kost och kosttillskott! I andra länder, Thailand, Afrika, Kina och Japan, står de ut utan mjölk och mjöl. Dessutom har de ingen benskörhet. Visst är det lite betänkligt…
Mjölk- och mjölintolerans följs ofta åt i kombination med en intolerans mot baljväxter såsom soja, ärter, bönor, linser, jordnötter och lakris.

Inga kommentarer: