tisdag 15 maj 2007

Mjölk- och mjölintolerans orsakar störningar som bl.a. ger neuropsykiatriska funktionshinder

På min blogg ska Du kunna läsa om hur bl.a. mjölk- och mjölintolerans, men även andra gifter, kan vara en av de bidragande orsakerna till de perceptionsstörningar som påverkar utvecklingen negativt vad gäller bl.a. beteende och kognitiv förmåga. Idag drabbas allt mer barn och ungdomar av dessa störningar.
Liknande störningar får de även av Omega 3-brist och "sockeröverkänslighet" och jag kommer att försöka att berätta, allt utifrån mina egna livserfarenheter och erfarenheter via mitt arbete med barn och ungdom.
De störningar jag pratar om orsakar neuropsykiatriska funktionshinder, NPF, och liknande tillstånd inklusive depression, ångest m.m.

Du kommer även att få läsa om hur en mjölk- och/eller mjölintolerans kan påverka individen negativt i form av sängvätning, epilepsi, matstörningar m.m.

Perceptionsstörningar är, liksom syn- och hörselstörningar, dolda funktionshinder och är, liksom syn- och hörselstörningar, i behov av att bli upptäckta så tidigt som möjligt för att förhindra utveckling av "felaktigt" beteende, mobbing och utanförskap.

Ett bättre ord för perceptionsstörning kan vara känselstörning eftersom dessa perceptionsstörningar drabbar just de områden som vi känner in oss själva och vår omvärld med; den egna kroppen, den egna rörelsen, beröring, balans, ljus, ljud, lukt och smak. Stimuli via något eller några av dessa sinnen medför att vi får en över- eller underreaktion beroende av störningens intensitet och utbredning.

Beroende av känselstörningarnas, perceptionsstörningarnas, utbredning och intensitet utvecklas således mer eller mindre uttalade svårigheter, av skiftande karaktär och svårighetsgrad hos olika personer. Svårigheterna visar sig genom barnets, ungdomens, förmåga att möta livets dagliga aktiviteter och människorna i närmiljön.

Vanliga förmågor som påverkas negativt är bl.a. uppmärksamhet/koncentration, uthållighet och impulsstyrning. Barnet blir antingen över- eller underaktivt och ofta sätts relationer på prov.

Inga kommentarer: