Forskare vid Harward Universitetet har visat att inflammationsdrivande kost som socker, vitt mjöl, rött kött och mejeriprodukter ger en överrisk för att bland annat utveckla nedstämdhet, depression och en känsla av att livet är tråkigt, meningslöst medan däremot mat som dämpar inflammation som ex olivolja, fet fisk, bladgrönsaker och frukt utvecklar ett välmående!
Betänk att denna studie bekräftar vad Dr Karl L Reichelt, Norsk Protein Intoleranse Forening, Var Vei, BAN!, Sanna Ehdin, Bitten Jonsson, Dr Neubrander m. fl. har påstått i närmare tjugo år! Sanna Ehdin skriver om hur aggressionsutbrott dämpas hos interner, i en forskningsstudie, i sin bok "Den självläkande människan" för allt för många år sedan och Dr Alexendra Richardsson visar genom sin forskning för si så där en femton år sedan hur kosttillskott med hjälp av omega-3 kan häva aggression, inlärnings- och koncentrationssvårigheter ... HUR mycket bevis skall vi ha innan den svenska sjukvården gör vad de är skyldiga, enligt Hälso- och sjukvårdslagen och FN:s Barnkonvetnion, att göra: ge information om de beprövade metoder som finns och ge möjligheter genom att ge råd och stöd samt coacha de som vill prova på om de har möjlighet att bli friskare, slippa sin psykiska ohälsa!
Jag ger nu ett stort fång röda rosor till Martin Ingvar som säger att "sedan får man fundera på vad är det jag mår bra av och vad är det jag mår dåligt av" samtidigt som jag själv måste poängtera att det inte alltid är så lätt att fundera över vad det är som gör att man mår dåligt eftersom det är så diffust när man lider av proteinintolerans mot mjölk- och mjölprodukter - något som gör att de tydliga symptomen kommer först allt från några minuter till några dagar efter att man "miss-skött sig" och ätit av det som man inte borde ha ätit av! Min uppfattning är att det hade varit lättare att vara allergisk och således få en omedelbar reaktion i stället för en diffus reaktion!
TIPS:
För kostdagbok för att försöka förstå VAD det är som påverkar dig, eller ditt barns, humör! Försök samtidigt göra dig själv medveten om att det kan ta allt från några veckor till upp mot sex månader/ett år innan gifterna från gluten och annan mat (opioida peptider) har lämnat kroppen!
Jag passar samtidigt på att ge ett sort fång med ris till den motsträvige mannen, Stefan Rössner - en motvals käring till man som har svårt erkänna att kosten har betydelse! Hans motsträvighet gör att många barn och unga offras i väntan på klarare bevis - hur klart skall det vara för att en sådan man som blundar skall kunna se!?
Rössner har tydliga svårigheter med att erkänna att "du blir vad du äter" och att kosten påverkar våra barns och ungas byggstenar i kropp och knopp - något som i sin tur påverkar barnets förmåga känna in sig själv och sin omvärld negativt, vilket i sin tur medverkar till hur medveten barnet blir om sig själva och sin omvärld och vilken förmåga barnet utvecklar vad gäller att delta i livets dagliga aktiviteter och relationer!
Mina erfarenheter från livet och arbetet har flätat samman mina kunskaper om perceptionsstörningar och hur de påverkar beteenden som vi idag ser som avvikande och sätter namn på i form av neuropsykiatriska diagnoser eller liknande tillstånd, även psykiska besvär som depressioner, ångest och hallucinationer kan bottna i ursprunget till perceptionsstörningar. Anpassad kost, kosttilskott, kompensation och daglig stimulering ger möjlighet till en positiv förändring av dessa tillstånd! LÄS MER HÄR!
SIDOR
måndag 31 mars 2014
Barns och ungas psykiska ohälsa utvecklas bland annat med hjälp av vad vi ger dem att äta
adhd, autism, asperger, perceptionsstörningar
psykisk ohälsa hos barn och unga avhjälps med kost
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)