fredag 5 november 2010

Leksands kommun blir världsledande i kompensation för dolda funktionshinder


Kompensation för dolda funktionshinder i form av störningar inom området känsel, vilket kan utveckla svårigheter med att läsa, skriva, komma ihåg, koncentrera sig, tids- och rumsuppfattning.

Med kunskap om detta är det därför underbart läsa att Leksands kommun ger bärbara datorer till sina elever! Många av dem får även möjligheter använda sig av ljudåtergivning (talsyntes) - vilket är lämpligt till ALLA elever som har svårigheter läsa och stava, komma i håg svåra eller långa ord, är långsamma läsare etc. - de kan även få programvara som kontollerar stavning

Jag efterlyser en kommun som kan utmana Leksands kommun och bli världsledande genom, inte bara läs- och skrivhjälpmedel, utan även hjälpmedel för tids- och rumsuppfattning!

Läs mer om hur Leksand kommun planerar för framtidens ungdomar - ungdomar som får möjlighet att växa genom ökat självförtroende; jag kan - fast så här i stället - jag duger! 


http://www.leksand.se/sv/Administrativa-sidor-dold-i-menyn/Nyhetslista/Barbara-datorer-till-gymnasiets-elever/

måndag 1 november 2010

Autism, ADHD, tvåkönighet och andra förändringar av processad mat och hormonstörnade ämnen



Underkastelsen är en film som berättar om saker vi inte vill veta
Hör och häpna när Malou, med hjälp av Stefan Jarl och hans film Underkastelsen, där även Eva Röse medverkar, lyfter fram alla kemikalier vi i dag ger till våra barn, via länken till TV-programmet Efter Tio som här berättar om de hormonstörande ämnen, och andra kemikalier, hur de ger oss barn som utvecklar tvåkönighet, neuropsykiatriska funktionshinder, diabetes, övervikt, fetma etc. av de coctails - där mycket låga koncentrationer av olika kemikalier förs samman till en farligare blandning än vi någonsin kunnat tro - som vi i dag utsätter våra barn, och barnbarn för!

Hur många barn skall offras
 Ett nyfött barn innehåller 300 kemikalier, där industrin försöker lobba bort (genom erbjudande av miljarder) bestämmelser om kemiska föroreningar! Under de senaste åren har de fått en tredubbling av ADHD i bara Danmark - hur stor är ökningen i Sverige!?
Vi föder barn, som trots god uppfostran, inte vet vad som är rätt eller fel, som överreagerar etc. Typiska störningar på perceptionen, framförallt den human haptiska perceptionen (berörings-, balans- samt led- och muskelsinnet).

Många barn och foster offras i väntan på vetenskap - vetenskapen lägger krokben på våra barns utveckling i väntan på tillräckliga bevis! Generaldirektören på kemikalieinspektionen vägrar se den farlighet som Danmark ser i ämnet Bisfenol, där försiktighetsprincipen ignoreras, vilket medför att den svenska kemikaliinspektionen offrar många av våra barns framtid - där sjukvård och läkemedelsindustri, inklusive den industri som producerar speciellt tillägg, får ta vid och göra vad de sedan kan göra med våra barn som påverkats negativt av alla hormonstörande ämnen och andra, mer eller mindre farliga kemikalier!

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/efter_tio?title=vara_barn_fods_fulla_av_kemikalier&videoid=1105650

Astma, övervikt, autism, depression m.m.
Båda barnen hade astma, och Bertram led av autism som krävde vård på instution eftersom han skrek från morgon till kväll - han upplevde själv att det var riktigt hemskt (från 3 års ålder), hela familjen var i botten, stressigt, bråkigt, sömnsvårigheter, matsmältningsproblem, överviktiga. Bertram berättar i dag hur dåligt han mådde då han åt av maten som bjöds! Idag går Bertram i en helt vanlig skola i en normal grupp...


Idag har de gått ner i vikt, astama och allergi lyser med sin frånvaro - den kärnfriska familjen blev ett faktum tack vare en kostomläggning (socker och mjölk togs bort och redan efter tre veckor började Bertram sova igen, efter 4 veckor försvann astman... han kom ut ur sitt skal!) i hop med en livsstilsförändring där gemenskapen blev en huvudpunkt!

Folkhälsoministern i Danmark gick i taket - VAD kommer att hända med vår svenska hälsominister, läkemedels- och livsmedelsindustrin när dessa fakta kommer fram - fakta som bekräftas som sanningsenliga av svensk forskare, professor i medicin och biologi, i Lund, Charlotte Erlanson Albertsson.

Hör och se mer genom denna länk;


http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/efter_tio?title=sa_blev_de_familjen_karnfrisk&videoid=1105711

söndag 31 oktober 2010

Peter rockar loss i Sverige och arbetar för en bättre värld

Jag vill uppmana mina läsare att gå in på rockverkstan och läs mer om hur Peter har tagit sig fram genom livet med hjälp av musiken!

Samtidigt vill jag passa på att tacka dig, Peter, för att du delar med dig av dessa underbara dagar och månader som vi fick njuta av projektet och din energi! Jag vill  ge dig en eloge Peter! Du har verkligen kravlat dig upp för höga berg och tagit dig vidare! Jag älskar den stilen!

Rockverkstan: ÅR 2000 DREV JAG ETT MUSIK PROJEKT KALLAT LYSEKILS...: "Ett projekt för att samla in medel till barn och ungdom i ut anförskap, framför allt barn med perspertions störningar,adhd,asperger,autism,m..."