måndag 12 december 2011

Vi är känsliga varelser - som påverkas av kost, rörelse och jordning


Dan Uhrbom skriver att "vi är alla ganska eller helt likvärdiga andligt/själsligt sett. I varje fall tror jag ingen är varken bättre eller sämre, oavsett mentala problem, yrke eller dylikt. Det fysiska däremot är beroende av näring och frihet från slagg, kemikalier, strålning etc till exempel för att signalsubstanserna både skall kunna produceras bra och att de skall kunna förflytta sig genom klustret av hjärnceller tillfredsställande snabbt.

Egentligen ser jag ingen direkt gräns mellan mentalt och fysiskt, för varje nervcell är ett liv i sig med andlig individuell påverkan. Även fraktalmönstret kan påverkas i och bland DNA, nervceller och nervcellernas klusterbildning. Klustret förändras dynamiskt efter olika varierande behov/uppgifter som skall utföras/förmedlas. Det är fascinerande att se hur nervcellerna rör sig likt individer för att utföra det dynamiskt avsedda. Vaccinationer kan störa dylika funktioner, men även orsaka förändringar i informationsstrukturen - liksom näringsbrist, strålning, kemikalier, radioaktivitet, slagg, ljud, tankar etc. kan göra.

Vi är oerhört känsliga varelser, vilket är en fördel för det mesta - när vi förmår hålla oss i harmoni med allt. Vi har många, många faktorer som stör harmonin på alla möjliga och omöjliga sätt.

Recept:
Bort med vetandet och in med kunskaper så kommer förståelsen och då fixar vi det. Albert Einstein sa bland annat att "Vi måste ändra vårt sätt att tänka, om vi skall lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka".

Så bort med laktos, gluten, sötningsmedel, livsmedelskemikalier, skräpmat
och strålning. Inför oförstörd näring, bra probiotika, lite motion och jordningslakan.

Ytterligare effekter kan uppnås genom att analysera prover från blod, hår, urin, avföring tills man finner avvikande faktorer eller ämnen. Kompensera sedan detta efter förstånd.

Lek, dans, massage, sång, hantverk stärker individen efterhand.

Orsak och verkan brukar råda i vårt fysiska livsrum, och väl är väl det...

Allergi kan försvinna med hjälp av att enbart utesluta citronsyra - mången erfarenhet säger oss att allergi, astma och eksem mm. kan försvinna, avta, med hjälp av anpassad kost, diet!

ADHD ökar explosionsartat


Förnekelse av beprövad metod enormt resursslöseri både för barnet och samhället
Förnekelsen av vilka möjligheter det finns för barn och unga med neuropsykiatriska och psykiatriska funktionshinder, bland annat ADHD, autism, depression och psykos, att bli friskare genom den anpassade kosten och rörelsen, gör att dessa kunskaper inte når fram till de barn och unga med föräldrar som skulle kunna tänka sig prova på andra metoder än enbart samtalet och medicineringen i kombination med skolans kunskaper om kompensation mm.

Förnekelsen - att kunskapen om den här metoden tystas ned av den svenska sjukvården - strider inte enbart mot Hälso- och sjukvårdslagen, HSL, och de mänskliga rättigheterna utan även mot FN:s konvention för funktionshindrades rättigheter, Agenda 50, och mot FN:s barnkonvention!


Metoden spar på individens och samhällets resurser

I kombination med den individuellt anpassade kompensationen (som skall vara lika självklar som att få använda glasögon eller hörapparat) kan den nedtystade metoden med största sannolikhet ge cirka 60-70% av barn och unga med psykisk ohälsa, symptom som i dag ofta klassas som neuropsykiatriska (bl.a. ADHD och autism) eller psykiatriska (depression, ångest, psykos, schizofreni etc.) men även "vardagliga" saker som acne, eksem, astma och allergi möjligheter att bli betydligt friskare inom loppet av tio månader! 

Metoden är så pass säker att du kan lovas det mesta av pengarna åter om man inte tillfrisknar!
Metoden kan kombineras med fortsatt medicinering - men tillfrisknandet medför att behov av medicinering avtar och, i de flesta fall, upphör. Möjligen blir det en katastrof för både läkemedelsindustrin och psykiatrin, som hävdat att det är symptomen som är en diagnos som kräver medicinering - men för individen blir det en seger att kosten och rörelsen förändrar symptomen och den ökade livskvalitet blir, med största sannolikhet, värd att bevara genom att vänja sig vid denna livsstilsförändring; den anpassade kosten och rörelsen!

I Sverige kan du bland annat få hjälp till ett friskare liv genom anpassad kost och rörelseaktivitet här!







ADHD+ökar+explosionsartat

Forskarna oeniga om vad dyslexi är och vad det beror på

Förödande okunskaper om kostens och rörelsens inverkan förmåga till automatisering

Så länge vi inte inser att den anpassade kosten och den anpassade rörelsen i kombination med den anpassade kompensationen är av största vikt för att motverka en negativ utveckling av läs- och skrivsvårigheter med dess katastrofala följder, utanförskapet - så länge kommer även läs- och skrivsvårigheter bland barn och unga att skjuta i höjden!

Okunskapen och förnekelsen kostar barn och unga samt samhället enorma resurser
Barn och unga hamnar i utanförskap samt samhället belastas med helt onödiga utgifter för vård inom barn- och ungdomspsykiatri, socialtjänst och kriminalvård på grund av att sjukvården medverkar till att tysta ned de kunskaper som finns om den anpassade kostens och rörelsens betydelse! I tystnaden hägrar ett enormt vinstintresse; utbildning av läkarna genom läkemedelsföretagen, besparing av professioner såsom arbetsterapeuter, sjukgymnaster och logopeder genom att enbart lyfta fram betydelsen av samtalet och medicineringen!