söndag 13 januari 2008

Proteinintolerans förnekas av svenska läkare - varför?

Proteinintolerans påverkar nervsystemet negativt
- vi får perceptionsstörningar
Dessa perceptionsstörningar leder till att individen får en avvikande medvetenhet om sig själv och sin omvärld eftersom den information som når hjärnan är avvikande p.g.a. perceptionsstörningar... störningarna påverkar utvecklingen av beteende, och kognition negativt... störningar som i många fall kan lindras betydligt, ibland helt, med hjälp av en anpassad kost!

Perceptionsstörningarnas betydelse inför en diagnos
Perceptionsstörningarna leder till avvikande beteende som vi idag sätter namn på i form av olika diagnoser, främst neuropsykiatriska och psykiatriska diagnoser, ibland får individen ingen diagnos alls...
Perceptionsstörningarna leder till funktionshinder som vi måste lära oss ta hänsyn till!

Specialpedagoger, dietister, logopeder, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, psykologer och läkare - alla måste bli bättre på att förstå följderna
Följderna av att inte få lov kompensera och stimulera sitt dolda funktionshinder i form av perceptionsstörningar kan leda till katasrofala följder för barnets utveckling!
Individen måste få lov att kompensera samt få hjälp med möjligheter till en positivare utveckling genom individuellt anpassad stimulering via lek- och fritidsaktiviteten, kost och kostttillskott!

Störningar av mjölk, mjöl, socker, färgämnen och andra gifter
Störningar av förmågan att känna in sig själv och sin omvärld på grund av att individen inte kan bryta ned produkterna "tillräckligt snabbt" eller att det förekommer en intolerans (brist på förmåga att bryta ned proteiner p.g.a. avsaknad av vissa ensymer i tarmen) tycks öka.

Idag "överöser" vi våra barn med socker och gluten samt ger dem Omega 3 fattigt kött, mjölk, ägg och fisk m.m. m.m. och tror att de skall utveckla sig lika "harmoniskt" som barn på fyrtio- och femtiotalet...

Svenska läkare förnekar proteinintolerans, Omega 3 brist och sockeröverkänslighet samt andra gifter
Idag kan vi bara spekulera i frågan varför det är på det viset? Vad är dom rädda för? De trycker hela tiden på vetenskap. En fyrkantighet som kan få mig att bågna! Var har vi gjhort av förtroendet för beprövad erfarenhet och varför vill de inte läsa de artiklar som är baserade på vetenskap?

Medicin går före basala åtgärder såsom kosttillskott och anpassad kost
Varför väljer de att medicinera före att prova tillskott med jälp av Omega 3 eller att anpassa kosten? är det inte tillräckligt "medicinskt"?!