lördag 5 februari 2011

WhitleyPetal.ASDGFCFdiett.Nutr.Neuroscience2010.pdf (application/pdf-objekt)

Här får ni länken om studien som visar att barn med autism blir friskare av gluten- och kaseinfri kost, en studie i samverkan mellan bl.a. Norge och Danmark - den studie som ordförande i BAN! hänvisade till, den studie som borde ha varit med, och lyfts fram i SVT's Debatt häromdagen;

WhitleyPetal.ASDGFCFdiett.Nutr.Neuroscience2010.pdf (application/pdf-objekt)

ADHD, kost och nog med krav på tonåringar

VEM har sagt att man måst lägga om kosten!?
Vill man inte - så får man inte! Vill man - så får man! Men ALLA skall få informationen om att MÖJLIGHETERNA finns, möjligheterna till ett friskare liv/bättre välmående, finns genom en anpassad kost! Man måste även få information om vilka risker som finns med medicinering och att möjligheterna till att den, de facto, bara hjälper i något år - se tidigare inlägg i denna blogg - sedan sker oftast andra saker med medicineringen (man får ökad dos, tilläggsmediciner etc.) samtidigt som det finns studier som visar att ALLA som får centralstimulerande i mindre doser (likt de man får när man fått diagnosen) blir bättre!

Har man inga krav på att förhoppningsvis få ett långt och frisk liv så kan man ju, utan tvekan, välja medicinering, eftersom det, i början, kan vara lite ansträngande att lägga om kosten - men i längden lär en kostomläggning, med största sannolikhet, vinna! Varför? Därför att man väljer att inte utsätta kroppen för kost som den har svårigheter bryta ned, kost som åsamkar kroppen inflammatoriska tillstånd (läs böcker som Maten och folksjukdomarna, Den självläkande människan, Nu räcker det! etc.), tarmen kommer i olag, den läcker och kan inte ta upp all näring, vi får brister, brister som Omega 3 (som även orsakas av att det kött vi i dag äter innehåller betydligt mindre Omega 3 än det gjorde för en tid sedan), brist på B12 etc. Allt detta ger obalans i kroppen, en obalans som påverkar vår motståndskraft, vårt välmående.

Krav på livsmedelsindustrin i stället för på våra barn och ungdomar
Att ställa krav på industrin hade ju varit enklare, men man måste då vara medveten om att även den medicin mot ADHD, som man stoppar i sig, är framlyft av industrin - och dom vill att så många som möjligt skall äta just deras fantastiska medicin, helst i ett livslångt användande! I dag vågar de inte gå ut med vilken mat, kost, det är vi skall hålla oss borta från, eftersom det, med största sannolikhet, kan skada livsmedelsindustrin - de som processat mjölet, sockret, mjölken och sojan... kanske majsen... men det handlar inte bara om det - en del av oss kan inte bryta ned proteinerna i mjölk, mjöl och soja på "rätt sätt", vi har inte de rätta enzymerna i våra tarmar! Så hur "gammaldags" kosten en blir klarar vi inte att äta den, tyvärr.

Jag är glad att min kropp, till slut, sade ifrån, med hjälp av ständigt återkommande, handlingsförlamande mag- och tarmkatarr... men jag är ledsen över att den inte kom när jag var tre/fyra år. Hade den gjort det så hade jag fått uppleva det som innebär en "klarare värd" - en ökad medvetenhet, bättre siffer-, namn- och geografiskt minne, mindre osäkerhet och blyghet, mindre öroninflammationer, urinvägsinfektioner, heshet och värk i mage, leder, ryggslut o.s.v. DÄRFÖR vill, och önskar, jag att barn skall få möjligheten känna hur det känns att vara mer normal än inte OM det går. Alla blir inte bättre men över 60 procent blev det i den omtalade studien och då hade de bara provat den anpassade kosten i några veckor! Man bör prova den i MINST sex månader, helst i sju månader (läs i boken Rask af mad? från www.carmenvillefrance.dk), för att få lov känna på alla fördelarna!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/nog-med-krav-pa-tonaringar_5915203.svd

BAN! - The Lancet idag: ADHD kan lindras med diet - MyNewsdesk

Går Du in på denna länk får Du även ledtråden till den länk som berättar om en samstudie mellan bl.a. Norge och Danmark som visar att anpassad kost, utan mjölk- och mjölprodukter, leder till att barn med autism blir friskare!

BAN! - The Lancet idag: ADHD kan lindras med diet - MyNewsdesk

Matrestriktion kan bli behandling mot adhd - Dagens Medicin

Här kommer en lättläst artikel ur Dagens Medicin - visserligen går man inte på de direkta orsakerna, man tycks krångla till det genom provtagning och annat, i stället för att göra vad som Dr Karl L Reichelt och Dr Geir Flatabö, efter många års erfarenhet inom ämnet, har kommit fram till; ingen idé ägna dyr tid och dyra kostnader på provtagning som, trots allt, inte går att lita på till 100 procent - det ända raka, för barnets bästa, är att vara sin egen vetenskapsman och köra igång en anpassad kost direkt i MINST tre månader, helst SEX månader. Och med tanke på den korta behandlingstid de givit i den studie som The Lancet publicerat, är det mycket troligt att än fler kommer att bli friskare!

Matrestriktion kan bli behandling mot adhd - Dagens Medicin

fredag 4 februari 2011

Hela Pharma AB - PlusEPA hjälper barn med ADHD enligt resultat i en ny studie - MyNewsdesk

Billigaste Omega 3 hittar Du genom Möllers Tran (fiskbaserat) och kallpressad linfröolja (växtbaserat) - båda finns i välsorterade affärer såsom COOP och ICA Maxi. Det är ungefär 30:- billigare per produkt att köpa genom Din dagligvaruhandel. Glöm inte att ta dubbel dagsdos under de första tre månaderna!

Hela Pharma AB - PlusEPA hjälper barn med ADHD enligt resultat i en ny studie - MyNewsdesk

Efter tio: Lars Frölander: Den här metoden hjälpte mig - TV4 Play

Även simmare och andra idrottare kan bli sjuka av maten - läkarna fattar ingenting medan homeopater, kinesologer och andra som arbetat med kostens betydelse för utveckling av fysiskt och psykiskt beteende i många, många år, förstår en hel del;

Efter tio: Lars Frölander: Den här metoden hjälpte mig - TV4 Play

MYTEN OM ADHD & DAMP - av Janne Larsson

Skulle det kunna vara en myt!?

MYTEN OM ADHD & DAMP - av Janne Larsson

Det Muliges Kunst - mad og behag

Vill Du att Ditt barn skall må bättre!? Då kan Du vända Dig till bland annat denna kvinna!

Det Muliges Kunst - mad og behag

MYTEN OM ADHD & DAMP - av Janne Larsson

Kan någon förklara VAD vi har Socialstyrelsen till för? Är det värt bygga en sådan verksamhet, med hjälp av våra skattepengar, OM de går industrins (mat-, mejeri-, socker- och läkemedelsindustrins) vägar!?
MYTEN OM ADHD & DAMP - av Janne Larsson

Krim-amfetamin-propaganda.pdf (application/pdf-objekt)

Forskning i all ära - men när den negligeras, för att den inte gav det svar man sökte, då kan man börja fundera över vad forskning och evidens egentligen står för;
Krim-amfetamin-propaganda.pdf (application/pdf-objekt)

ADHD-industrin

Industrins dreglande efter mer och åter mer pengar finns - från socker-, mjölk-, mjöl-, soja- och läkemedelsindustrin. I deras processade mat och mediciner finns ett omättligt behov av att tjäna mer och mer pengar - intressant vore ta reda på HUR många sjukvårdsanställda som har aktier i bl.a. läkemedelsindustrin!

Sjukvårdens intresse tycks inte längre ligga i att göra barnen friskare - deras intresse tycks numera vara att tjäna mat- och läkemedelsindustrin och göra den än rikare.

Det är nu vårt allas ansvar att värna om våra barns framtid och deras möjligheter att bli friskare - värna om att komma ur industrins klor och fajtas för en friskare framtid!

ADHD-industrin

Efter tio: Så blev de Familjen Kärnfrisk - TV4 Play

Din familj kan också bli kärnfrisk;
Efter tio: Så blev de Familjen Kärnfrisk - TV4 Play

Svenska forskare granskas | Inrikes | SvD

Wakefield har en sida där man kan bidra med sina egna case - Bidra Du också, ju fler vi blir desto mer beprövad erfarenhet att krascha de så kallade vetenskapliga beläggen med;
Svenska forskare granskas | Inrikes | SvD

Vad innebär evidensbaserad vård? - SBU

Försök varför vetenskap inte alltid kan råda;
Vad innebär evidensbaserad vård? - SBU

Har mässlingsvaccin ändå koppling till autism? : Annika Dahlqvists off topic-blogg hos Passagen Blogg

Bra alternativ;
Har mässlingsvaccin ändå koppling till autism? : Annika Dahlqvists off topic-blogg hos Passagen Blogg

Neuropedagogen

Ett annat alternativ;
Neuropedagogen

Friskare Liv - Peter Wilhelmsson

Ett gott alternativ;
Friskare Liv - Peter Wilhelmsson

Alternativjournalen - Alternativjournalen

Ett gott alternativ Alternativjournalen - Alternativjournalen

ADHD kan avhjälpas men "experterna" stretar emot


Äntligen händer det saker
Äntligen börjar det hända något - bekräftelse, efter över tjugo års kamp inom sjukvården, känns skönt, dock inte från själva sjukvården men väl genom studier, forskning och MÄNGDER med beprövad erfarenhet!

"Experterna" stretar emot studier och forskning
Trots mängder med beprövad erfarenhet, studier och forskning om kostens betydelse och beprövad erfarenhet samt studier och forskning med enbart kosttillskott genom Omega 3 (bl.a. på Karolinska Institutet) som visar att barn och unga med ADHD kan bli friskare - ja, studien på KI visade till och med att en del av barnen inte ens kunde behålla diagnosen ADHD efter tre till sex månader med dubbel dos av Omega 3 - trots alla dessa studier så stretar de så kallade experterna emot!

Den Holländska studien, som man hänvisar till på SvD i dag, visar att 64% av barnen mår tydligt bättre av en anpassad kost - följ länk längst ned på sidan.

Ungefär samma resultat visar den studie som man hänvisar till i Näringsmedicinsk tidskrift Nr 1, 20011, sid.18 www.naringsmedicinsktidskrift.se - där man visar att ungefär 6,4% av barnen får ADHD och ju mer de åt av av den så kallad västerländska kosthållningen (högt intag av hämtmat, sötade drycker, godis, pommes frites, raffinerade sädesprodukter, feta mjölkprodukter, pressade köttprodukter etc.) desto större var risken att bli diagnostiserad med ADHD. Forskningen utfördes på 1 799 barn, från födseln tills de var 14 år och utfördes av Howard A.L. med namnet "ADHD is associated with a 'western' dietary pattern in adolescents. J Attens Disord. 2010 Jul 14.
Mer artiklar om studier, forskning och beprövad erfarenhet om kostens betydelse för ett tillfrisknande vid ADHD finner Du på www.npif.no

Järnbrist, som är vanligt vid glutenintolerans, ger störningar som är vanligt vid ADHD
I samma nummer av tidningen Näringsmedicinsk tidskrift, på sid.19, berättar man om att järnbrist är vanligt vid ADHD och att järnet bl.a. ser till att signalämnet dopamin och andra signalämnen som ingår i samma familj fungerar på ett bra sätt och att störningar i dopaminsystemet bl.a. ses vid ADHD. Det visade sig, i denna studie att 84% av barn med ADHD hade brister (ferritinvärde) jämfört med 18% i kontrollgruppen. De med lägst värden hade också kraftigast symptom på ADHD och att det verkar finnas en koppling mellan ADHD, rastlösa ben och Tourettes syndrom - kopplingen är järnbrist!
http://www.skane.se/templates/HealthCareInfoArticle.aspx?id=264702&catid=25511&showall=1 , Skånes informationssida, 1177, från sjukvården, kan vi läsa att man även kan ha sjukdomar som gör att man får ett försämrat upptag av näringsämnen, till exempel glutenintolerans och att då är ofta B12-brist kombinerad med brist på järn och vitaminet folsyra (också en B-vitamin), min anm.). Innan, kan vi på denna sida läsa att B12 brist orsakar blodbrist vilket i sin tur orsakar syrebrist, man kan då känna sig trött, orkeslös, yr, lätt bli anfådd och lätt få hjärtklappning, huvudvärk, öronsus samt få besvär med slemhinnor, vilket bl.a. kan ge tungsveda, man kan få blödningar i tandköttet, sprickor i mungiporna, svårare för att gå, minnesproblem, bli deprimerad och även få försämrad syn...


Glädje!
Idag hittade jag en väldigt informativ sida på en mycket vältrimmad blogg, http://urenergi.wordpress.com/2011/02/04/upprattelse-och-hopp-om-framtiden-nya-bevis-for-kostens-roll-vid-adhd/#comment-204

Länken till artikeln som förorsakade mitt blogginlägg var;
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/studie-mat-kan-paverka-adhd_5915571.svd

måndag 31 januari 2011

Skarp kritik mot särskoleplacering


Felaktig placering av barn i särskola - efter utredning av psykolog!
Petter berättar att det var svårt bli placerad i särskolan, i Älvsbyn, och Petters mamma förlitade sig på utredningen, samtidigt som hon förbannar sig över alla som inte slagit larm över att de kände att det var fel!

Kommunen är ytterst ansvarit - trots att de inte har resurser göra en utredning som är rättvisande! I dag larmar man även om köerna i Lysekils kommun, inom grundskolan, där barn får vänta i fyra år på en basutredning! Utredning av psykolog saknas medan den pedagogiska och medicinska utredningen håller måttet... men VAD säger att en psykolog kan bedöma barnets speciella behov av kompensation och stimulering när barnet har en nedsatt förmåga till att känna in och automatisera den egna rörelsen - en förmåga som är av vikt redan i förskoleåldern, då man skall sjunga och hänga med i rörelsen vid Imse Vimse Spinel, och senare upp i åren då man skall automatisera sitt-, läs- och skrivrörelsen samt hänga med i gymnastikens alla rörelser!? HUR förklara psykologen barnets speciella behov av kompensation och stimulering till positivare utveckling i just dessa moment!?

Nej mina damer och herrar, så länge ni glömmer bort den kompetens som finns bland de terapeuter som bedömer förmåga individens förmåga känna in och automatisera den egna rörelsen i den grova och fina rörelsen, nämligen arbetsterapeut, logoped och sjukgymnast, så kommer information om barnets speciella behov att kompensera och stimulera dessa områden att kvarstå!

Psykolog och specialpedagog i all ära - men helhet i bedömningen krävs för att barnets speciella behov skall kunna utredas och bemötas. När barnet väl har fått detta behov tillgodosett, vilket går att tillgodose inom loppet av någon månad, kommer barnet att känna "jag kan - jag duger - fast så här i stället" samtidigt som barnets självförtroende kommer att få energi och växa sig starkare för var dag som går.

Våra barn med speciella behov är värda ett bättre omhändertagande än vad de i dag får! Våra barn är vår framtid och vi är skyldiga ge dem en värdig framtid!