onsdag 13 juni 2007

Essentiell tremor, rösttremor, darrhänthet - operation eller anpassad kost?



Ser på reprisen, på TV 1, när neurologen opererar en kille som lider av darrhänthet, vad neurologen vill kalla essentiell tremor.


Jag undrar om man har kontrollerat att han inte lider av en Omega 3-brist innan man utsätter honom för denna obehagliga operation!?


Dom nämner också i programmet att man även börjat operera individer med Tourettes Syndrom. Det skulle ju möjligen kunna vara en magnesiumbrist - har man kollat det innan operationen?


Vid magnesiumbrist kan man ha ryckningar, upprepade ryckningar i muskler, framförallt nattetid. OM man tar pulveriserat kalk under 3 månader, ej i tablettform, med god balans mellan kalk och magnesium, så kan man få ett tydligt svar, genom att de nattliga ryckningarna i musklerna upphör, tonar ut, efter en tid!


Tag 3-6 msk kalk per dag tillsammans med 1 stort glas ljummet vatten en timme innan maten!


Själv har jag lidit av "Åsa-Boden-röst", rösttremor, under hela min uppväxt - ända tills jag började med anpassad kost, tillskott med Omega 3 och kalk, dagligen.


Min släkt lider genomgående av extrem darrhänthet. Min morbror fick sluta sitt arbete som elektriker liksom hans son, min kusin, p.g.a. kraftig darrhänthet.


Då jag tipsade henne om 3 msk kallpressad linfröolja (= Omega 3) per dag "prisade" hon mig redan efter några veckor !

Hennes darrhänthet, intensionstremor, försvann liksom "ett brev med posten" - men tänk på att variera dig. Är du inte vegetarian så kan fiskolja vara ett snäpp bättre och att välja olika märken, från den ena gången till den andra, är inte helt fel!


Störningar på vår perception, perceptionsstörningar, kan utvecklas genom brist på Omega 3, mjök- och/eller mjölintolerans.


Störningarna påverkar vår förmåga till aktivitet, framförallt inom de precisionsområden som kräver automatisering av rörelsen såsom att suga, skära, skriva, läsa, trä i en nål, sätta nyckeln i dörrlåset etc. vilket i sin tur påverkar vår förmåga till koncentration, uthållighet, relation etc.


Nu undrar jag bara; är det tillåtet utsätta en individ med darrhänthet för en sådan här operation utan att kolla upp om individen lider av olika brister eller gifter!???


Brist på Omega 3, magnesiumbrist och/eller peptider i urinen mm. skulle kunna vara en av de bakomliggande orsakerna till din darrhänthet eller din darriga röst som det dessutom är svårt styra tonläget för...

Kalk med god balans av magnesium liksom kallpressad linfröolja hittar du här! Växla gärna mellan annan olja som är rik på Omega 3 - exempel på det är Möllers Tran, en billig men nog så god variant som du finner på de mest välsorterade COOP och ICA - affärerna.

Peptider i urinen påvisar ju om man har en mjölk- och/eller mjölintolerans... Tre till sex månaders anpassad kost, diet, ger dig svaret på om det var en proteinintolerans mot dessa produkter!

Mer om detta kan ni läsa i resten av min Blogg... och jag återkommer förmodligen...

måndag 11 juni 2007

Nästäppa kan leda till allvarlig astma - läkare varnar



Nästäppa kan leda till allvarlig astma och läkare varnar, i dagens GT, viktigt behandla i tid!
Jag orkar inte läsa eländet! Det står förmodligen inte ett ord om att mjölkintolerans kan leda till nästäppa, en intolerans som i förlängningen kan leda till astma!

Allt har sin förklaring; mjölk är slembildande! Tag bort mjölkprodukterna ur kosten, om Du har mer eller mindre ständig nästäppa och eliminera risken för att senare utveckla astma!

Läs mer om detta i mina tidigare bloggar!