Mina erfarenheter från livet och arbetet har flätat samman mina kunskaper om perceptionsstörningar och hur de påverkar beteenden som vi idag ser som avvikande och sätter namn på i form av neuropsykiatriska diagnoser eller liknande tillstånd, även psykiska besvär som depressioner, ångest och hallucinationer kan bottna i ursprunget till perceptionsstörningar. Anpassad kost, kosttilskott, kompensation och daglig stimulering ger möjlighet till en positiv förändring av dessa tillstånd! LÄS MER HÄR!
SIDOR
torsdag 12 januari 2012
Tourettes syndrom eller "bara" ett symptom på en kost som inte är rätt för just ditt barn!?
Ge inte upp – möjligheterna kan finnas till ett friskare liv NU för ditt barn!
Det kom ett brev från en förtvivlad mor; vår son, som fyller tio år i år, har sedan ett år tillbaka haft flertalet olika tics såsom ögonryckningar, hummande läten, knäcker och böjer leder osv. och på BUP säger de att det är Tourettes syndrom och att inget finns att göra åt detta, att vi måste lära oss att leva med det här…
Själv säger jag att mammor som aldrig ger upp är bra mammor och att möjligheterna finns till ett friskare liv! Innan man provat på dessa möjligheter skall man inte ge upp - även om de möjligheter som finns kan ställa krav på både barn och mor samt familjen i övrigt! Jag återkommer till detta!
Tourettes som barn?
Som barn hade jag allt det den här modern beskriver att hennes son har + lite till! Detta följde mig upp genom tonåren och var nog som värst under tonåren men eftersom min dåliga andedräkt fick mig att minska ned på mjölk och ost så avtog det, med största sannolikhet, tack vare detta! Fast det förstod jag ju inte då! Det var sisådär först 40 år senare som jag började förstå varför. Det var när jag såg mig själv genom den backspegel jag då först kunde använda mig av!
Börja med att föra en kostdagbok
Eftersom detta barn även alltid tycks ha varit bestämd med maten, vet vad han vill äta och inte, kan det vara bra börja med en kostdagbok; vad äter han, hur mycket och vilket klockslag.
Bara observera; vad, mängd och när under minst en veckas, helst två veckors tid för att själv börja förstå vad som sedan kanske blir av detta intag av mat; beteenden som en följd av vad han stoppat i sig kan, OM den kost han väljer att äta är "som ett gift" för hans kropp, komma minuter till halvtimme efter intaget men även något dygn senare när resterna skall ut ur kroppen.
Som förälder kan du jämföra det med andra gifter som vi, som vuxna, stoppar i oss, och då gärna jämföra med alkohol, då kan det bli lättare förstå;
vi reagerar på giftet (här den alkohol som du skall ha som jämförelse) på olika sätt, även om vi tar exakt samma mängd, och vid olika tidpunkter kommer våra "avvikande beteende" som "ett brev på posten";
en del märks det nästan aldrig på, en del "går igång" nästan med första klunken medan andra "lossnar" efter tjugo minuter till någon timme! Beteendena som giftet (alkohol) orsakar blir olika hos olika individer beroende av vilken biokemi individerna bär på. En del blir trötta och går och lägger sig, andra blir glada och pigga och uppåt värre medan andra blir påstridiga och irriterade och argsinta etc.
Och, dagen efter, när giftet (här alkohol), skall ut ur kroppen, är det samma sak, beroende av biokemi, så reagerar och beter sig individen olika;
dåsighet och trötthet och orkar inte gå upp förrän vid lunch, trött och tjurig och orkar inte höra någon prata eller skratta, glad och pigg och det märks ingenting etc.
Gifter och brister i kosten kan utveckla beteenden som kan tolkas, och därmed diagnostiseras, som exempelvis Tourettes syndrom!
Så här är det när våra barn äter och dricker av en sådan kost som deras kroppar inte kan bryta ned på rätt sätt på grund av att de saknar de enzymer i tarmarna som skall bryta ned proteinerna i mjölk-, mjöl- och sojaprodukter - samtidigt som andra gifter som socker och andra smakförstärkare samt färgämnen och annat kan bli som ett gift för deras kroppar så blir nämnda proteiner också som ett gift eftersom de blir till opioida peptider! Dessa opioida peptider kan, tillsammans med socker och smakförstärkare mm. bli till gifter i ditt barns kropp! De opioida peptiderna har en morfinliknande effekt på barnets nervsystem.
Proteinintolerans, PI, kan ha en negativ effekt på ditt barns beteenden
OM ditt barn har en proteinintolerans så brukar det oftast visa sig i genom bland annat kräsenhet i mat och andra beteenden och då är det maten ni måste ta tag i! Ni måste ge det minst tre, helst sex månader för att få möjligheter få svar på OM det var maten.
Man kan även göra en peptidanalys av urinen men dessa tester är ej fullt hundraprocentiga. Det finns exempel på barn som gått på gluten (mjöl) i sju/åtta år men utan kasein (mjölk) och mått ganska så dåligt till den dag de tagit bort även mjölet! Anledningen till att de gått på gluten var att peptidanalys och andra provtagningar visade att de inte hade någon intolerans mot gluten!
Böcker, filmer och terapeuter kan coacha till Friskare barn och unga NU!
Det finns bra böcker att följa för att klara av det här med kosten eller så kan man ta hjälp av en terapeut som coachar familjen genom detta med anpassad kost, lek- och fritidsaktivitet och kompensation! Även länkar till andra filmer, hemsidor, böcker etc. kan ge tips om hur man gör. Det kan vara bra veta hur opioida peptider, brist på omega-3 samt hur andra brister och gifter kan påverka området känsel och därmed avspegla sig i barnets fysiska och psykiska beteenden. När det gäller exempelvis tics så är det, med största sannolikhet, en direkt effekt av den biokemiska förändring som uppstår av de opioida peptiderna.
adhd, autism, asperger, perceptionsstörningar
Tourettes syndrom eller "bara" ett symptom på en kost som inte är rätt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar