lördag 26 mars 2011

Proteiner en av orsakerna bakom autism - och andra neuropsykiatriska funktionshinder!?

Proteiner, liksom andra ämnen i vår kost - inkluderade de artfrämmande ämnen som våra barn och barnbarn i dag får i sig via kosten* - är en av de bidragande orsakerna till att barn utvecklar autism. När ungdomar och vuxna utvecklar det får det namn såsom schizofreni, psykos och "i gränslandet mellan psykos och schizofreni"...


*Gifter och brister orsakar neuropsykiatriska och psykiatriska symptom som diagnostiseras
Genom gifter och brister förändras förutsättningarna för våra signalsubstanser och våra gener - forskarna börjar nu att kunna visa det genom enträgen forskning. Likt Dr Karl L Reichellt och Dr Gunnar Brönstad börjar man förstå att proteiner kan ställa till med oreda för vår biokemi och bl.a. vara en av de bidragande orsakerna bakom bl.a. autism - läs mer om proteinintolerans på bl.a. www.neurozym.com och http://www.mamut.net/biomatrixph/subdet15.htm Många DAN!läkare, såsom exempelvis Dr Geir Flatabö på www.medhelse.com , ställer sig bakom vad Dr Karl Reichelt började ana redan för drygt 40 år sedan!

Hur många barn och ungdomar skall vi offra innan evidens och vetenskap tillåter annat
Beklämmande är att vi som anar, ser och därmed vet en hel del om problemet inte får gå ut och varna för dessa gifter och brister - nej, vi måste snällt invänta vetenskap och evidensbaserad forskning torts att det inte finns något farligt med att prova en kost utan de proteiner som tycks ställa till med mest besvär, proteinerna i mjöl (gluten), mjölk (kasein) och soja samt även processad mat och gifter som kvicksilver (vaccinationer) och brister såsom exempelvis Omega 3!

Läs nämnda böcker och länkar - och du kan rädda ditt barn från att gå in i autism och schizofreni!
Genom att lyssna till andras erfarenheter, www.npif.no , www.carmenville.dk , www.behandlaautism.nu , http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/efter_tio?title=sa_blev_de_familjen_karnfrisk&videoid=1105711, http://www.filmpraksis.no/Balansetrailer.html , http://www.youtube.com/watch?v=aEw0Y5LJ6vg&NR=1 etc. kan våra barn få möjligheter hålla sig friskare - de barn som är mer känsliga utvecklar symptom på förgiftning, alternativt brister, långt innan mindre känsliga barn gör! Den dag vi förstår kan det vara för sent...

Här har du länken till den artikel som gav upphov till mina tankar i dag;
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article12767538.ab

måndag 21 februari 2011

ADHD, parkinson och sockerberoende


Socker kan vara ett nervgift - för vissa av oss
För några år sedan kunde vi läsa att sötsug kan vara symptom på vuxen-adhd (http://www.expressen.se/halsa/1.928403/sotsug-kan-vara-vuxen-adhd) och lyssnar vi till Bitten Jonsson - sjuksköterskan som behandlar beroende såsom socker, nikotin, alkohol och andra droger - så hör vi att hennes erfarenheter är att en av de största bovarna bakom parkinson är socker!
Läs Bitten Jonssons bok Sockerbomben och lär Dig mer om beroende av socker, nikotin, alkohol och andra droger samt hur det påverkar beroendecentrum mm.

Vem vet vad?
Skulle det kunna vara så att människor som uppbär symptom, som med ett samlingsnamn kallas för adhd, är mer sockerberoende än andra, vilket i sin tur skulle kunna vara en av de bidragande orsakerna till att man utvecklar symptom, som med ett samlingsnamn kallas för parkinson... VEM vet VAD som är VAD!?
Nu menar man att det är amfetaminet i sig som skulle kunna vara en av de bidragande orsakerna till att en del individer utvecklar parkinson - läs mer här http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article8600260.ab

söndag 6 februari 2011

Våra barn äter arsenik, kadmium och mangan som finns i ris och gröt

Liksom trädet behöver våra barn rätt näring för att kunna utvecklas så positivt som möjligt...

Våra barn, som dagligen äter gröt och ris, får i sig arsenik, kadmium och mangan
Det verkar vara som så att ju längre vi har förmågan att amma desto mindre blir risken för att de skall fara illa av dessa ämnen - senare, då barnet börjar äta, tycks valet (OM vi nu har någon möjlighet att välja) av produkter och vatten bli en avhjälpande faktor.

Autism och känslighet för rismjölk
När jag varit och lyssnat på DAN!- och BAN! konferenser, i Oslo 2008 och i Stockholm januari 2010, kom det fram att en del barn som blivit friskare med hjälp av en kost fri från gluten (mjöl) och kasein (mjölk) visat sig reagera negativt på rismjölk. Nu undrar jag OM det skulle kunna bero på dessa ämnen!? 

Gifter, och brister, påverkar våra barns utveckling negativt
Det finns all anledning misstänka att gifter och brister, de som jag skriver om 'till och från' i denna blogg, ligger och stör på nervsystemets funktion. 'Störningsmomentet' påverkas bland annat våra barns förmåga att känna in sig själva och sin omvärld negativt - vilket avspeglar sig i barnets förmåga att göra som andra barn, av samma ålder och kön, gör - och barnets beteende blir då avvikande från de andra barnen!

I NE (Nationalencyklopedin) kan vi läsa att "Arsenik produceras och saluförs främst som arseniktrioxid, "vit arsenik", ett klassiskt lönnmördargift..." så arsenik, utan trioxiden, lär väl inte vara riktigt lika farlig... eller?

På Karolinska Institutets hemsida kan vi läsa att reglersystemet för nyfödda barn, och flera månader uppåt, är outvecklat och därför kan det dröja innan de får ett fullgott skydd mot mangan - mangan är ett grundämne som vi alla har behov av men spädbarnen kan ta emot för mycket mangan när de inte föds upp på bröstmjölk. För höga halter av mangan i dricksvatten har satts i samband med neurotoxiska effekter hos en grupp äldre - således att deras förmåga att röra sig, balansera upp sig, se ordentligt etc. har påverkats negativt. KI menar att det finns ett behov av vidare forskning kring samband mellan symptom från nervsystemet och barns och äldres manganintag innan man kan dra några säkra slutsatser...

På flera ställen, då Du söker på orden kadmium skador, får Du klart för Dig att njurarna ligger i betydligt högre riskzon, än de gjorde för hundra år sedan, att skadas och stora skulder till detta är konstgödsel, avloppsslam, luftnedfall och kalkning som av vår odlingsbara mark. De stora riskgrupperna kan få negativ påverkan på sina njurar är rökare, gravida kvinnor och vegetarianer - en bra samlingssida för detta finner Du på http://www.gunnarlindgren.com/hotetfrankadmium.pdf- Spädbarnens njurar vågar vi inte tänka på när vi nu ger dom av detta ris och detta vete...


Svenska livsmedelsverket tycker dock inte att vi skall vara oroliga eftersom modersmjölksersättningen och mannagrynsgröten innehåller "naturliga halter" av mangan, arsenik och kadmium...

Proteinupptäckt kan ge nyttigare ris - Vetenskap & miljö | Sveriges Radio

Jo, detta händer efter augusti 2005 (mitt tidigare inlägg, innan detta inlägg);

Forskare från Sverige och Danmark har funnit ett protein som styr växters upptag av arsenik och det kan medföra att det går att få fram ris som inte tar upp arsenik trots att det vattnas med förorenat vatten! Brunnarna i Bangladesh visade sig ha vatten med arsenikhalter långt över västvärldens gränsvärlden! ärkligt! Vart hör USA? Var det inte deras ris som innehöll mer arsenik än det som kom från Bangladesh, enligt den rapporten från 2005, som jag lade in i inlägget före detta!? Genmanipulering kan således vara lösningen på problemet!?

Proteinupptäckt kan ge nyttigare ris - Vetenskap & miljö | Sveriges Radio

Arsenik funnet i amerikanskt ris | Inrikes | SvD

Redan i augusti 2005 kunde man konstatera att "Amerikanskt ris innehåller mer arsenik än ris från exempelvis Bangladesh. Pågående analyser av ris vid svenska Livsmedelsverket visar liknande resultat." - och VAD händer sedan?

lördag 5 februari 2011

WhitleyPetal.ASDGFCFdiett.Nutr.Neuroscience2010.pdf (application/pdf-objekt)

Här får ni länken om studien som visar att barn med autism blir friskare av gluten- och kaseinfri kost, en studie i samverkan mellan bl.a. Norge och Danmark - den studie som ordförande i BAN! hänvisade till, den studie som borde ha varit med, och lyfts fram i SVT's Debatt häromdagen;

WhitleyPetal.ASDGFCFdiett.Nutr.Neuroscience2010.pdf (application/pdf-objekt)

ADHD, kost och nog med krav på tonåringar

VEM har sagt att man måst lägga om kosten!?
Vill man inte - så får man inte! Vill man - så får man! Men ALLA skall få informationen om att MÖJLIGHETERNA finns, möjligheterna till ett friskare liv/bättre välmående, finns genom en anpassad kost! Man måste även få information om vilka risker som finns med medicinering och att möjligheterna till att den, de facto, bara hjälper i något år - se tidigare inlägg i denna blogg - sedan sker oftast andra saker med medicineringen (man får ökad dos, tilläggsmediciner etc.) samtidigt som det finns studier som visar att ALLA som får centralstimulerande i mindre doser (likt de man får när man fått diagnosen) blir bättre!

Har man inga krav på att förhoppningsvis få ett långt och frisk liv så kan man ju, utan tvekan, välja medicinering, eftersom det, i början, kan vara lite ansträngande att lägga om kosten - men i längden lär en kostomläggning, med största sannolikhet, vinna! Varför? Därför att man väljer att inte utsätta kroppen för kost som den har svårigheter bryta ned, kost som åsamkar kroppen inflammatoriska tillstånd (läs böcker som Maten och folksjukdomarna, Den självläkande människan, Nu räcker det! etc.), tarmen kommer i olag, den läcker och kan inte ta upp all näring, vi får brister, brister som Omega 3 (som även orsakas av att det kött vi i dag äter innehåller betydligt mindre Omega 3 än det gjorde för en tid sedan), brist på B12 etc. Allt detta ger obalans i kroppen, en obalans som påverkar vår motståndskraft, vårt välmående.

Krav på livsmedelsindustrin i stället för på våra barn och ungdomar
Att ställa krav på industrin hade ju varit enklare, men man måste då vara medveten om att även den medicin mot ADHD, som man stoppar i sig, är framlyft av industrin - och dom vill att så många som möjligt skall äta just deras fantastiska medicin, helst i ett livslångt användande! I dag vågar de inte gå ut med vilken mat, kost, det är vi skall hålla oss borta från, eftersom det, med största sannolikhet, kan skada livsmedelsindustrin - de som processat mjölet, sockret, mjölken och sojan... kanske majsen... men det handlar inte bara om det - en del av oss kan inte bryta ned proteinerna i mjölk, mjöl och soja på "rätt sätt", vi har inte de rätta enzymerna i våra tarmar! Så hur "gammaldags" kosten en blir klarar vi inte att äta den, tyvärr.

Jag är glad att min kropp, till slut, sade ifrån, med hjälp av ständigt återkommande, handlingsförlamande mag- och tarmkatarr... men jag är ledsen över att den inte kom när jag var tre/fyra år. Hade den gjort det så hade jag fått uppleva det som innebär en "klarare värd" - en ökad medvetenhet, bättre siffer-, namn- och geografiskt minne, mindre osäkerhet och blyghet, mindre öroninflammationer, urinvägsinfektioner, heshet och värk i mage, leder, ryggslut o.s.v. DÄRFÖR vill, och önskar, jag att barn skall få möjligheten känna hur det känns att vara mer normal än inte OM det går. Alla blir inte bättre men över 60 procent blev det i den omtalade studien och då hade de bara provat den anpassade kosten i några veckor! Man bör prova den i MINST sex månader, helst i sju månader (läs i boken Rask af mad? från www.carmenvillefrance.dk), för att få lov känna på alla fördelarna!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/nog-med-krav-pa-tonaringar_5915203.svd