Proteinintolerans påverkar nervsystemet negativt
- vi får perceptionsstörningar
Dessa perceptionsstörningar leder till att individen får en avvikande medvetenhet om sig själv och sin omvärld eftersom den information som når hjärnan är avvikande p.g.a. perceptionsstörningar... störningarna påverkar utvecklingen av beteende, och kognition negativt... störningar som i många fall kan lindras betydligt, ibland helt, med hjälp av en anpassad kost!
Perceptionsstörningarnas betydelse inför en diagnos
Perceptionsstörningarna leder till avvikande beteende som vi idag sätter namn på i form av olika diagnoser, främst neuropsykiatriska och psykiatriska diagnoser, ibland får individen ingen diagnos alls...
Perceptionsstörningarna leder till funktionshinder som vi måste lära oss ta hänsyn till!
Specialpedagoger, dietister, logopeder, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, psykologer och läkare - alla måste bli bättre på att förstå följderna
Följderna av att inte få lov kompensera och stimulera sitt dolda funktionshinder i form av perceptionsstörningar kan leda till katasrofala följder för barnets utveckling!
Individen måste få lov att kompensera samt få hjälp med möjligheter till en positivare utveckling genom individuellt anpassad stimulering via lek- och fritidsaktiviteten, kost och kostttillskott!
Störningar av mjölk, mjöl, socker, färgämnen och andra gifter
Störningar av förmågan att känna in sig själv och sin omvärld på grund av att individen inte kan bryta ned produkterna "tillräckligt snabbt" eller att det förekommer en intolerans (brist på förmåga att bryta ned proteiner p.g.a. avsaknad av vissa ensymer i tarmen) tycks öka.
Idag "överöser" vi våra barn med socker och gluten samt ger dem Omega 3 fattigt kött, mjölk, ägg och fisk m.m. m.m. och tror att de skall utveckla sig lika "harmoniskt" som barn på fyrtio- och femtiotalet...
Svenska läkare förnekar proteinintolerans, Omega 3 brist och sockeröverkänslighet samt andra gifter
Idag kan vi bara spekulera i frågan varför det är på det viset? Vad är dom rädda för? De trycker hela tiden på vetenskap. En fyrkantighet som kan få mig att bågna! Var har vi gjhort av förtroendet för beprövad erfarenhet och varför vill de inte läsa de artiklar som är baserade på vetenskap?
Medicin går före basala åtgärder såsom kosttillskott och anpassad kost
Varför väljer de att medicinera före att prova tillskott med jälp av Omega 3 eller att anpassa kosten? är det inte tillräckligt "medicinskt"?!
Mina erfarenheter från livet och arbetet har flätat samman mina kunskaper om perceptionsstörningar och hur de påverkar beteenden som vi idag ser som avvikande och sätter namn på i form av neuropsykiatriska diagnoser eller liknande tillstånd, även psykiska besvär som depressioner, ångest och hallucinationer kan bottna i ursprunget till perceptionsstörningar. Anpassad kost, kosttilskott, kompensation och daglig stimulering ger möjlighet till en positiv förändring av dessa tillstånd! LÄS MER HÄR!
SIDOR
söndag 13 januari 2008
Proteinintolerans förnekas av svenska läkare - varför?
adhd, autism, asperger, perceptionsstörningar
anpassad kost,
neuropsykiatrisk behandling,
neuropsykiatrisk diagnos,
neuropsykiatriska funktionshinder,
perceptionsstörningar,
psykiatrisk behandling,
psykiatrisk diagnos
fredag 12 oktober 2007
ADHD, Autism, autoimmuna sjukdomar - maten och folksjukdomarna
Maten och folksjukdomarna
Jag har berättat om det förut, på min Blogg, otaliga gånger, på olika sätt;
förändring av kosten kan förändra det fysiska och psykiska beteendet - beteenden som vi idag sätter namn på i form av olika diagnoser... diagnoser som således skulle kunna förändras genom en förändring av kosten!
Genom att minska ned på sockerkonsumtionen och förtäring av drycker, godis och annat som innehåller smakförstärkare och färgämnen samt välja bort allt vad mjölk- och mjölprodukter heter (gärna även soja eftersom även det kan störa utvecklingen vid en proteinintolerans), under en tid på tre till sex månader för att känna efter;
blev jag piggare? mår jag bättre? har min koncentrationsförmåga/avledbarhet ökat? mina utbrott minskat? min ilska minskat? mitt sug efter mat minskat/ökat? min muskel-, led- och/eller huvudvärk avtagit, migränen vart tog den vägen? min ljudöverkänslighet? min tinnitus? min trötthet? min darrighet? o.s.v.
Om Du söker på proteinintolerans på Google hittar Du två länkar, de översta, till bra sidor om detta ämne;
Marketeur International
Hittar Du fler bra sidor får Du gärna höra av Dig eftersom det är bra om vi kan ge och ta av varandras erfarenheter/kunskaper i vår strävan att bli "Den självläkande människan" (Läs också boken med det namnet, en bok som Sanna Ehdin skrivit; hon är mångsidig och oerhört påläst i ämnet, den finns i pocketformat!).
I dessa "medcinskt inriktade tider" kan det vara bra att satsa på sig själv, vara sin egen vetenskapsman och prova sig fram; hur kan jag/mitt barn må bättre?
Jag har berättat om det förut, på min Blogg, otaliga gånger, på olika sätt;
förändring av kosten kan förändra det fysiska och psykiska beteendet - beteenden som vi idag sätter namn på i form av olika diagnoser... diagnoser som således skulle kunna förändras genom en förändring av kosten!
Genom att minska ned på sockerkonsumtionen och förtäring av drycker, godis och annat som innehåller smakförstärkare och färgämnen samt välja bort allt vad mjölk- och mjölprodukter heter (gärna även soja eftersom även det kan störa utvecklingen vid en proteinintolerans), under en tid på tre till sex månader för att känna efter;
blev jag piggare? mår jag bättre? har min koncentrationsförmåga/avledbarhet ökat? mina utbrott minskat? min ilska minskat? mitt sug efter mat minskat/ökat? min muskel-, led- och/eller huvudvärk avtagit, migränen vart tog den vägen? min ljudöverkänslighet? min tinnitus? min trötthet? min darrighet? o.s.v.
Om Du söker på proteinintolerans på Google hittar Du två länkar, de översta, till bra sidor om detta ämne;
Marketeur International
Hittar Du fler bra sidor får Du gärna höra av Dig eftersom det är bra om vi kan ge och ta av varandras erfarenheter/kunskaper i vår strävan att bli "Den självläkande människan" (Läs också boken med det namnet, en bok som Sanna Ehdin skrivit; hon är mångsidig och oerhört påläst i ämnet, den finns i pocketformat!).
I dessa "medcinskt inriktade tider" kan det vara bra att satsa på sig själv, vara sin egen vetenskapsman och prova sig fram; hur kan jag/mitt barn må bättre?
adhd, autism, asperger, perceptionsstörningar
adhd,
Autism,
autoimmuna sjukdomar,
avledbarhet,
ilska,
ljudöverkänslighet,
migrän,
muskelvärk,
smakförstärkare och färgämnen,
sug efter mat,
tinnitus,
trötthet,
utbrott
ADHD, Autism, autoimmuna sjukdomar - maten och folksjukdomarna
Maten och folksjukdomarna
Jag har berättat om det förut, på min Blogg, otaliga gånger, på olika sätt;
förändring av kosten kan förändra det fysiska och psykiska beteendet - beteenden som vi idag sätter namn på i form av olika diagnoser... diagnoser som således skulle kunna förändras genom en förändring av kosten!
Genom att minska ned på sockerkonsumtionen och förtäring av drycker, godis och annat som innehåller smakförstärkare och färgämnen samt välja bort allt vad mjölk- och mjölprodukter heter (gärna även soja eftersom även det kan störa utvecklingen vid en proteinintolerans), under en tid på tre till sex månader för att känna efter;
blev jag piggare? mår jag bättre? har min koncentrationsförmåga/avledbarhet ökat? mina utbrott minskat? min ilska minskat? mitt sug efter mat minskat/ökat? min muskel-, led- och/eller huvudvärk avtagit, migränen vart tog den vägen? min ljudöverkänslighet? min tinnitus? o.s.v.
Om Du söker på proteinintolerans på Google hittar Du två länkar, de översta, till bra sidor om detta ämne;
Marketeur International
Hittar Du fler bra sidor får Du gärna höra av Dig eftersom det är bra om vi kan ge och ta av varnadras erfarenheter/kunskaper i vår strävan att bli "Den självläkande människan" (Läs också boken med det namnet, en bok som Sanna Ehdin skrivit och hon är mångsidig och oerhört påläst i ämnet!). I dessa "medinskt inriktade tider" kan det vara bra att satsa på sig själv, vara sin egen vetenskapsman och prova sig fram; hur kan jag/mitt barn må bättre?
Jag har berättat om det förut, på min Blogg, otaliga gånger, på olika sätt;
förändring av kosten kan förändra det fysiska och psykiska beteendet - beteenden som vi idag sätter namn på i form av olika diagnoser... diagnoser som således skulle kunna förändras genom en förändring av kosten!
Genom att minska ned på sockerkonsumtionen och förtäring av drycker, godis och annat som innehåller smakförstärkare och färgämnen samt välja bort allt vad mjölk- och mjölprodukter heter (gärna även soja eftersom även det kan störa utvecklingen vid en proteinintolerans), under en tid på tre till sex månader för att känna efter;
blev jag piggare? mår jag bättre? har min koncentrationsförmåga/avledbarhet ökat? mina utbrott minskat? min ilska minskat? mitt sug efter mat minskat/ökat? min muskel-, led- och/eller huvudvärk avtagit, migränen vart tog den vägen? min ljudöverkänslighet? min tinnitus? o.s.v.
Om Du söker på proteinintolerans på Google hittar Du två länkar, de översta, till bra sidor om detta ämne;
Marketeur International
Hittar Du fler bra sidor får Du gärna höra av Dig eftersom det är bra om vi kan ge och ta av varnadras erfarenheter/kunskaper i vår strävan att bli "Den självläkande människan" (Läs också boken med det namnet, en bok som Sanna Ehdin skrivit och hon är mångsidig och oerhört påläst i ämnet!). I dessa "medinskt inriktade tider" kan det vara bra att satsa på sig själv, vara sin egen vetenskapsman och prova sig fram; hur kan jag/mitt barn må bättre?
onsdag 10 oktober 2007
DAMP, ADHD, dyslexi, Schizofreni och "Fiskfettsyror och hjärnan"
Brist på fettsyror kan vara en av de bakomliggande orsakerna till DAMP, ADHD, läs- och skrivsvårigheter, schizofreni m.m.
Blir Du nyfiken och vill förkovra/skola Dig lite mer i ämnet, läs "under denna länken;"
Fiskfettsyror och hjärnan (1)
I kombination med proteinintolerans eller andra gifter (färgämnen, smakförstärkare, kvicksilver etc.) kan det naturligtvis påverka hjärnans utveckling, och därmed vårt beteende, än mer negativt!
Blir Du nyfiken och vill förkovra/skola Dig lite mer i ämnet, läs "under denna länken;"
Fiskfettsyror och hjärnan (1)
I kombination med proteinintolerans eller andra gifter (färgämnen, smakförstärkare, kvicksilver etc.) kan det naturligtvis påverka hjärnans utveckling, och därmed vårt beteende, än mer negativt!
adhd, autism, asperger, perceptionsstörningar
adhd,
DAMP,
dyslexi,
färgämnen,
läs- och skrivsvårigheter,
Omega 3,
proteinintolerans,
schizofreni,
smakämnen
tisdag 9 oktober 2007
Autism av proteinintolerans - eller något annat neuropsykiatrisk funktionshinder
Ett bra formulär att fylla i för att se om Du blir "sjuk" av den mat Du äter
- men jag säger inte att Du bör gå till just denna terapeut för att få hjälp;
det finns fler terapeuter, över hela landet, som kan stötta Dig och Ditt barn i erat nya liv;
en förändrad kost kan kräva coachning från erfaren terpeut.
autism proteinintolerans - Google-sökning - gjorde något litet fel, men gå in här och längst ned på sidan 1 finner Du en länk till detta formulär!
- men jag säger inte att Du bör gå till just denna terapeut för att få hjälp;
det finns fler terapeuter, över hela landet, som kan stötta Dig och Ditt barn i erat nya liv;
en förändrad kost kan kräva coachning från erfaren terpeut.
autism proteinintolerans - Google-sökning - gjorde något litet fel, men gå in här och längst ned på sidan 1 finner Du en länk till detta formulär!
adhd, autism, asperger, perceptionsstörningar
Autism,
proteinintolerans
ADHD och Autism av Proteinintolerans
Varje dag kan vi lära oss något nytt!
Mina erfarenheter, som jag byggt upp i gott samarbete med min kollega, av att arbeta med de små microrörelserna, de rörelser som är snabba och precisa och krävs för att utveckla en automatisering i bl.a. sittandet, skrivandet, läsandet, skärandet m.m. har visat oss ända fram till att de kan påverkas negativt av att vi äter produkter som vi har svårigheter att bryta ned. Det leder till perceptionsstörningar som med ett enklare ord kan kallas känselstörningar eftersom det handlar om de områden som vi känner in oss själva och vår omvärld med!
Sådana produkter kan vara mjölk, mjöl och soja - mjölkintolerans, mjölintolerans och sojaintolerans. Andra produkter som kan inverka negativt på de små microrörelserna är andra gifter såsom färgämnen, smakförstärkare, kvicksilver, socker m.m.
En störning, av dessa gifter, på nervsystemet påverkar inte endast motoriken och förmågan att känna in den egna rörelsen negativt utan även förmågan att känna in balans och beröring samt ljus, ljud, lukt och smak kan påverkas negativt!
Dessa störningar leder till att vi får en över- eller underkänslighet för stimuli via led- och muskel-, balans- och beröringssinnet samt via ljus, ljud, lukt och smak påverkar utvecklingen av det fysiska och psykiska beteendet negativt! Vi utvecklar beteenden som avviker från barn och ungdomar i samma ålder som oss själva; beteenden som vi idag sätter namn på i form av diagnoser. De flesta diagnostiseras som Neuropsykitriska Funktionshinder.
Proteinintolerans
Mina erfarenheter, som jag byggt upp i gott samarbete med min kollega, av att arbeta med de små microrörelserna, de rörelser som är snabba och precisa och krävs för att utveckla en automatisering i bl.a. sittandet, skrivandet, läsandet, skärandet m.m. har visat oss ända fram till att de kan påverkas negativt av att vi äter produkter som vi har svårigheter att bryta ned. Det leder till perceptionsstörningar som med ett enklare ord kan kallas känselstörningar eftersom det handlar om de områden som vi känner in oss själva och vår omvärld med!
Sådana produkter kan vara mjölk, mjöl och soja - mjölkintolerans, mjölintolerans och sojaintolerans. Andra produkter som kan inverka negativt på de små microrörelserna är andra gifter såsom färgämnen, smakförstärkare, kvicksilver, socker m.m.
En störning, av dessa gifter, på nervsystemet påverkar inte endast motoriken och förmågan att känna in den egna rörelsen negativt utan även förmågan att känna in balans och beröring samt ljus, ljud, lukt och smak kan påverkas negativt!
Dessa störningar leder till att vi får en över- eller underkänslighet för stimuli via led- och muskel-, balans- och beröringssinnet samt via ljus, ljud, lukt och smak påverkar utvecklingen av det fysiska och psykiska beteendet negativt! Vi utvecklar beteenden som avviker från barn och ungdomar i samma ålder som oss själva; beteenden som vi idag sätter namn på i form av diagnoser. De flesta diagnostiseras som Neuropsykitriska Funktionshinder.
Proteinintolerans
adhd, autism, asperger, perceptionsstörningar
adhd,
Autism,
beteenden som avviker,
känselstörningar,
mjölintolerans,
mjölkintolerans,
neuropsykiatriska funktionshinder,
perceptionsstörningar,
proteinintolerans
Omega 3 kan bota dyslexi och ADHD
Eftersom några av mina läsare har haft svårt finna artiklar, studier m.m. om Omega 3 och dess positiva inverkan på neuropsykiatriska funktionshinder så kan jag bidra med en länk, till att börja med!
Det lär bli fler eftersom jag nu kommit på hur man gör!
Aftonbladet: Fiskolja kan bota dyslexi och ADHD
Det lär bli fler eftersom jag nu kommit på hur man gör!
Aftonbladet: Fiskolja kan bota dyslexi och ADHD
GLÖM INTE att även gifter, såsom socker, färgämnen, smakämnen, opioida peptider (mjölk- och mjölintolerans) kan bidra till störningar på nervsystemet i Din kropp! Störningar på perceptionen, varseblivningen, som med ett enklare ord kan benämnas känselstörningar!
adhd, autism, asperger, perceptionsstörningar
adhd,
dyslexi,
läs- och skrivsvårigheter,
neuropsykiatriska funktionshinder
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)